Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ İLE EFA’NIN ORTAK HAZIRLADIĞI SORU ÖNERGESİ AB KOMİSYONU’NA SUNULDU

DEB PARTİSİ İLE EFA’NIN ORTAK HAZIRLADIĞI SORU ÖNERGESİ AB KOMİSYONU’NA SUNULDU

24
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Avrupa Hür İttifakı (EFA) tarafından, müşterek hazırlanan Yunanistanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını neden uygulanmadığı ile ilgili soru önergesi, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekilleri Tatjana Zdanoka (Letonya, EFA), Jordi Sebastia (İspanya) EFA ve Judith Sargantini (Hollanda, Yeşiller) tarafından Avrupa Birliği Komisyonuna yöneltildi.   

İskeçe Türk Birliği başta olmak üzere diğer azınlık Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu kararlar örnek gösterilerek, AİHMnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin örgütleme özgürlüğüne ilişkin 11. Maddesinin Yunanistan tarafından ihlal edildiğine dair hükmü bulunduğu, Yunan makamlarının AİHMnin kararlarını uygulamayı ve ilgili azınlık derneklerinin resmi kayıtlarını yapmayı reddettiğiüç parlamenter tarafından dile getirilmiştir.

AB Komisyonunun anlatılan durumun farkında olup olmadığı, AİHMnin kararlarının uygulanmaması Yunanistanda hukukun üstünlüğüne sistematik bir tehdit olup olmadığı ve Komisyonun Yunanistandaki hukukun üstünlüğü çerçevesini etkinleştirmek için ne yapacağı sorularını üç AP milletvekili komisyona sordular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz