Ana Sayfa Batı Trakya Haber Cumhurbaşkanı Sakelaropulu: “Doğu Komşumuzla Sürekli Karşılaştığımız Zorluklara Cevabımızdır”

Cumhurbaşkanı Sakelaropulu: “Doğu Komşumuzla Sürekli Karşılaştığımız Zorluklara Cevabımızdır”

1
0

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu 3 günlük resmi ziyareti kapsamında, Batı Trakya’daki üretim birimlerine, fabrika ve iş imkanları sağlayan işletmelere ve kadın kuruluşlarına yaptığı ziyaretler sonrasında Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu şu açıklamayı yaptı:

“Dün ve bugün sınır boyu Trakya’nın üretken ve gelişimsel çabalarını destekleyen şirketler ve üreticilerin yanında bulundum. Krizin ortasında bile, sadece hayatta kalmayı değil, aynı zamanda yeni teknolojik olanaklardan yararlanmayı, Yunanistan ve yurtdışındaki faaliyetlerini genişletmeyi, yeni işyerleri ile istihdamı desteklemeyi ve ülke için zenginlik yaratmayı başarmışlar.

Bu bizim, doğu komşumuzla sürekli karşılaştığımız zorluklara cevabımızdır. Yaratıcılık, kanunlar karşısında eşitlik, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, işbirliği, ilerleme, açık ufukların Yunanistan’ıdır.

Trakya, Hıristiyan ve Müslüman vatandaşların uyumlu bir şekilde bir arada yaşayabilecekleri ve ortak gelecekleri için birlikte savaşabilecekleri canlı bir örnektir.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz