Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİFTÇİLERE PRİMLER ARALIK SONUNA KADAR ÖDENECEK

ÇİFTÇİLERE PRİMLER ARALIK SONUNA KADAR ÖDENECEK

18
0

Yunanistan genelinde olduğu kadar Batı Trakya bölgesindeki çiftçilere de prim paralarının Aralık ayı sonuna kadar kademeli olarak ödeneceği belirtiliyor.

OPEKEPE tarafından çiftçilere yönelik ödenen ortak destek primlerinin %90’ını Aralık ayına kadar, geriye kalan %10’luk kısmının ise 2016 Şubat ayı sonuna kadar ödenmesi öngörülüyor.

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Vangelis Apostolu 3 Kasım Salı günü ERT devlet televizyonunda katıldığı bir proğramda yaptığı açıklamada “2012-2014 yılları için çiftçilere yönelik aksayan ödemelerin büyük bir bölümünün 15 Kasım’a kadar çiftçilerin hesabına yatırılacak. 15 Aralık tarihine kadar ise ortak destek primiyle ilgili bütün aksaklıklar giderilecek ve ön ödeme yapılacak” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Komisyonu’ndan gelecek yeşil ışıkla birlikte 10 Kasım’dan sonra hak sahipleriyle ilgili geçici listeler açıklanacak ve itiraz sürecinin tamamlanmasından sonra nihai listeler açıklanacak.

Bakan Apostolu ayrıca, hayvan besicilerine yönelik 2012 yılından bu yana aksayan primlerin de Kasım ayı içerisinde ödeneceği bilgisini verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz