Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇEVRECİ ARICILAR BURSA’DA ULUSLARARASI ARICILIK SEMİNERİ’NE KATILDI

ÇEVRECİ ARICILAR BURSA’DA ULUSLARARASI ARICILIK SEMİNERİ’NE KATILDI

18
0

Rodop İlinden “Çevreci Arıcılar ve Arı Sevenler Derneği” üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin hazırladığı Uluslararası Arıcılık Semineri’ne katıldı. Konuk arıcıları Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Levent Aydın ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve Asbaşkan Hasip Semerci karşıladı.

Bursa’daki seminere; İsrail, Mısır, Ürdün, Danimarka, Yunanistan, Fransa ve Türkiye’den arıcılar katıldı. Seminerde, ARI BİYOLOJİSİ, TOZLAŞMA ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ APİTERAPİ ARI SAĞLIĞI, ARI ÜRÜNLERİ, ARICILIK EKİPMANLARI konularında bilgiler verildi. Arıcılar akşam olunca da Tophane Zümbüllü Köşkü’nde Bursa AKP milletvekili aday adayı Ali Ömeroğlu’nun verdiği akşam yemeğine katıldılar. Yemeğe Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı.

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarın da aralarında bulunduğu yemekte, Batı Trakyada arıcılık ve diger tarım ürünleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitim gezisinin ikinci gününde sabahtan akşama kadar sunumlara katılan arıcılar, aldıkları bilgilerle arıcılık çalışmalarını daha verimli hale getirmelerini ümit ettiklerini belirttiler ve arıcılık eğitimine katılım belgelerini aldılar. Mesai bitince de Bursayı yakından görme fırsatı buldular

Gezinin son gününde arıcılar sabah Batı Trakya Egitim ve Araştırma Derneğini ziyaretle güne başladılar.

Karşılıklı görüş alışverişi yaptıktan sonra Dernek Başkanı Halit Halil Ibram tarafından Dernek Başkanı Şükrü Köse’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

Dernek Başkanı Şükrü Köse sık sık Batı Trakya’dan gelen misafirleri ağırladıklarını ve bundan memnun olduklarını ifade ederek Arıcılığın Batı Trakya’da geliştirilmesini ve profesyonel yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Ziyaret sonunda Çevreci Arıcılar ve Arı Sevenler Derneği Başkanı Halit Halil Ibram’a Dr.Sadık Ahmet Fırtınası adlı kitabı hediye edildi.

Ziyarette dernek yönetiminin tam kadro hazır bulunduğu ziyarette, arıcılarımıza dernegimizin çalışmaları ile bilgi verildi ve Batı Trakyada tarım hakında uzun sohbetten sonra karşılıklı hediyeler taktim edildildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Ziyaretin devamında yıllar önce doğduğu Gümülcine Belediyesine bağlı Hasköyden Anavatana göç etmiş ama doğduğu yerleri hiç unutmamış Bursasporun eski başkanlarından ve Bursada saygın kişiliği ile tanınan Kadir Şenkaya tarafından Dernek üyelerinin onuruna verdiği yemeğe katıldılar.

Yemekten hemen sonra Batı Trakya çifçisine fidancılıkta örnek olabilecek 50 dönüm üzerine kurulu Kadir Şenkayaya ait elma çifliğini ziyaret ettiler.

Çifliği ziyaretten sonra Bursa Şehir merkezine dönen arıcılar, Osmangazi Belediyesinin düzenlemiş oldugu Bursa’nın Fethi’nin 687’ci yıldönümü etkinliklerine katıldılar ve hemen ardından AKP İl Başkanlığı’nda bölgemiz Delinasuf Köyden Anavatan’a göç eden Bursa milletvekili Av.Hakan Çavuşoğlu arıcılarımızı kabul etti. Yaklaşık 1 saat 30 dk süren toplantı sıcak ve samimi bir hava içinde gerçekleşti. Batı Trakyadan ne şartlar altında ayrıldığını arıcılarımıza anlatan Çavuşoğlu, tüm üyelerle tek tek ilgilendi ve onlardan tarımsal çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu

B.Trakya Egitim ve Araştırma Dernegi Bursa Şube başkanı Şükrü Köse ve Yönetim Kurulu üyelerininde bulundugu toplantı sona erince arıcılarımız vatana dönmek için yola çıktılar.

Not:Çevreci Arıcılar ve ASevenler Dernegi üyelerine baştan sona kadar bu gezimizde maddi ve manevi yardımlarını bizden esirgemeyen herkeze teşekkür ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz