Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜYÜKELÇİ URAS GÜMÜLCİNE’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

BÜYÜKELÇİ URAS GÜMÜLCİNE’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

29
0

T.C. Atina Büyükelçisi Sayın Kerim Uras Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu.

T.C. Atina Büyükelçisi Sayın Kerim Uras iki günlük resmi bir ziyaret için geldiği Batı Trakya’da 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu. Büyükelçi Kerim Uras, GTGB’de yaptığı konuşmasında her tarafa önemli mesajlar verdi.

Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret

Büyükelçi Sayın Kerim Uras ilk olarak ziyaret gününe Gümülcine’deki Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret ederek başladı. Ziyarette okul müdürü ve öğretmelerin yanısıra encümen heyeti de hazır bulundu.

Müftü İbrahim Şerif’i ziyaret

Büyükelçi Sayın Kerim Uras Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaretinden sonra Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret etti. Müftü Şerif ve Rodop ilindeki camilerde görev yapan din görevlileri, Kur’an Kursları eğiticileri ve bayan hafızlar da hazır bulundu. Hediye takdiminin ardından basına verilen hatıra fotoğrafıyla ziyaret son buldu.

Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret

Büyükelçi Sayın Kerim Uras Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) Başkan Koray Hasan, Yönetim Kurulu üyeleri ve folklor grubu oyuncu kızlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Burada hazırlanan proğramın ilk selamlama konuşmasını Dernek Başkanı Koray Hasan yaptı. Hasan, büyükelçi Kerim Uras’a GTGB’nin kuruluşundan bu yana geçtiği süreçler ve faliyetleri hakkında bilgi verdi.

Başkonsolos Akıncı

Ardından selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye Başkonsolos Ali Rıza Akıncı geldi. Başkonsolos Akıncı yaptığı konuşmasında, “Bahar’ın böylesine güzel bir gününde Gümülcine Türk Gençler Birliği gibi son derece sembolik, son derece tarihi ve anlam yüklü bir mekanda değerli bir büyüğümüzü ağırlıyoruz. Atina Büyükelçimiz sağolsunlar Batı Trakya’ya teşrif ettiler. Dünden beri çok yoğun bir proğram içinde Azınlık toplumunun temsilcileriyle, iş dünyasıyla, Müftülüklerimizle, kurumlarla bir araya geliyorlar. Sizlerin, Türkiye’den gelen her biri devlet büyüğünü, her bir temsilciyi karşılarken ne kadar heyecan duyduğunuzu görev sürem boyunca müşaade ediyorum. Dolayısıyla da bugün de anlamlı bir gündür” dedi.

Büyükelçi Kerim Uras:

Büyükleçi Kerim Uras GTGB’de yaptığı konuşmasında her yöne önemli mesajlar verdi.  

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x41jklu_buyukelci-uras-in-gtgb-de-konusmasi_news

Türkiye büyük bir ülke. Türkiye Yunanistan’a sıcak duygular besliyor.

“Aranızda bulunmak her zaman çok güzel. Burada kendimi evime gelmiş gibi hissediyorum. Sizlere Anavatan’ın selamlarını getiriyorum. İzmir’de toplantılar yaptık, bu vesileyle biliyorum ki bütün Bakanlarımızın Türkiye’de bütün vekillerin, herkesin aklı fikri burada sizlerle birlikte. Gönüllerimiz bir ve sizlerin iyiliğinizi, mutluluğunuzu, sizlerin ne yaptıklarınızı düşünüyorlar ve ilk fırsatta da buraya gelmek istiyorlar.

Burada sizlerin örgütlenmenizden rahatsızlık duyan, endişe duyan, Türkiye’ye baktığında böyle kaygı duyan çevrelere de seslenmek istiyorum. Onların da aslında endişe edeceği birşey yok. Sizlerin örgütlenmeniz, sizlerin mutlu olmanız herşeyden önce içinde bulundukları Yunan toplumunun da dayanışması ve zerafeti bakımından doğru yol. Onların tabii bu anlamsız sizleri frenleyici, sizlerin Türk sıfatını kullanmanızdan rahatsızlık duymaları, Türkçe’yi konuşmanızdan rahatsızlık duymalarını gerektirecek hiç bir şey yok.

Herşeyden önce sizin kıymetini bilmeleri lazım, böyle bir Azınlık her ülkeye nasip olmaz.

Türkiye büyük bir ülke. Türkiye Yunanistan’a sıcak duygular besliyor. Olumlu bakıyor. Aramızda sorunlar yok mu? var. Sorunlar tabii ki var , her komşu arasında var. Ama bugün Türkiye’nin haritasını göz önüne getirdiğiniz zaman Etrafta çok daha büyük sorunlar var. Bizim bugün uğraştığımız sorunlar nispeten böyle oturmuş ve herkesin bildiği üzerinde kafa yoğurulmuş çözümlerin ne olduğunu bildiğimiz hale geldi. Onun için genel coğrafyamızdaki ortamını düşünerek iki ülkenin istikrarlı olmasının kıymetini bilmeleri lazım. Herşeyden önce sizin kıymetini bilmeleri lazım. Çünkü burada toplumumuz barışçı, kanunlara saygılı medeni insanlar, eğitime önem veren insanlar, işinde gücünde insanlar, böyle bir Azınlık her ülkeye nasip olmaz. Sizlerin kıymetini bilmesi lazım Yunanistan’ın. Bizler tabii ki biliyorz. Gönlümüz burada.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x41jo25_buyukelci-uras-in-muftu-serifi-ziyareti_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x41jr6j_buyukelci-kerim-uras-gtgb-de_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz