Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜYÜKELÇİ KERİM URAS İSKEÇE’Yİ ZİYARET ETTİ

BÜYÜKELÇİ KERİM URAS İSKEÇE’Yİ ZİYARET ETTİ

24
0

T.C. Atina Büyükelçisi Sayın Kerim Uras İskeçe’yi ziyaret etti.

T.C. Atina Büyükelçisi Sayın Kerim Uras iki günlük resmi bir ziyaret için geldiği Batı Trakya’da 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Gümülcine’den sonra İskeçe’de de ziyaretlerde bulundu.

Müftü Ahmet Mete’yi ziyaret

Atina Büyükelçisi Sayın Kerim Uras‘ın İskeçe ziyareti, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaretiyle başladı. Bu ziyarette Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, SÖPA Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı da hazır bulundu. İskeçe Müftülüğü’nde Büyükelçi Uras’ı kalabalık bir topluluk karşıladı. Hediyelerin takdimi ve hatıra fotoğrafıyla ziyaret son bıldu.

İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret

Seçilmiş Müftü Ahmet Mete’nin ziyareti sonrasında Büyükelçi Uras ve beraberindeki heyet yürüyerek İskeçe Türk Birliği’ne geçti. Kendisini burada İTB Başkanı Ahmet Kurt, Yönetim Kurulu Üyeleri ve kızlar çiçeklerle karşıladı.

“Bugüne kadar zerre kadar birşey değişmedi, sizlere müjdeli haberi veremiyoruz.”

Başkan Ahmet Kurt Büyükelçi Kerim Uras’a “hoşgeldiniz” dedikten sonra yaptığı selamlama konuşmasında İTB hakkında bilgiler verdi. Kurt konuşmasında özetle şunları dile getirdi: “Sayın Büyükelçim, sizleri burada ağırlamaktan tekrar ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu ziyaretinizde gönül isterdi ki, bu ülke uğruna şehit verdiğimiz, medeniyetin beşiği olarak bildiğimiz Yunanistan’da hakların iade edildiğini, Müftülük sorununun çözülmüş olduğunu, eğitimdeki yaşamış olduğumuz sıkıntıların bertaraf edildiğini bu müjdeli haberi vermek isterdik. Lakin yapmış olduğunuz bu ziyaretler doğrultusunda bugüne kadar zerre kadar birşeyin değişmediğini bunu üzülerek ifade ediyorum” dedi.

Sırasıyla ve özetle İTB’de şu konuşmalar yapıldı.

Müftü Ahmet Mete

“Bugün İskeçe’miz müstesna bir gün yaşıyor. Sayın Büyükelçimizin Batı Trakya’ya teşrifi, İskeçe’mize teşrifi gerçekten Bahar günlerinin Yaz’a dönüşmesini, gönlümüzde Bahar’ların, çiçeklerin açmasını kolaylaştırmış ve getirmiş durumdadır” dedi.  

Milletvekili Hüseyin Zeybek

“Tabii bugün mutlu bir gün yaşıyoruz. İskeçe Türk Birliği’nde Büyükelçimizi ağırlıyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk, sorunlarımızı yeniden anlatma fırsatı bulduk. Başkanım bir konudan bahsetti. Tabii bir genelge geldi, bu genelgeden hemen benim haberim oldu, sağolsun SÖPA Dernek başkanım, hemen Atina’daki büroma fax’la bunları geçti, biz de Bakanlık nezninde gereken girişimlerde bulunduk ve olay geri çekildi” dedi.

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı

“Sevgili soydaşlarım, sizinle bir kez daha böyle güzel bir vesileyleyle biraraya geldik. Böylesine adeta bir çınar haline gelmiş, on oniki yıl sonra yüzüncü yılını yaşayacak olan çok değerli bir kurumda bir kez daha biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karşımda çok değerli bir tablo var. Üç nesilden Batı Trakya’nın bu mücadelesine, bu hak arayışına emek vermiş gönül vermiş değerli insanların çehrelerini görüyorum. Bu son derece umut vaad edici bir durumdur” dedi.

Birkaç sene önce geldiğimde yine aynı konuları konuşuyorduk.

Son olarak selamlama konuşmalarını yapmak üzere mikrofonu eline alan Büyükelçi Kerim Uras, Gümülcine’de de olduğu gibi İskeçe’de de önemli mesajlar vermeye devam etti.

“Burası, birkaç sene önce geldiğimde yine aynı konuları konuşuyorduk ve İskeçe Türk Birliği’ne geldiğimde de bu kimlik meselesi vardı, o zaman da biz kimiz, Türk sıfatını kullanmak, bunun yasak olması bunun önündeki engeller, AİHM kararlarının uygulanması meselesi vardı, gene aynı noktada olmaktan tabii ki üzüntü duyuyoruz. Fakat ümidimiz artık daha ileri bir noktaya geldiğimiz ve bunların değişeceği bir yönde” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.  

Büyükelçi Kerim Uras’ın konuşmasınını video’dan izle:

VİDEO: http://www.dailymotion.com/video/x41l5et_buyukelci-uras-in-itb-deki-konusmasi_news

ZİYARETTEN VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x41l0y5_buyukelci-uras-iskece-de-muftu-mete-ve-itb-ziyareti_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz