Ana Sayfa Batı Trakya Haber Büyük Derbent Köyüne Komando Bölüğü Geliyor

Büyük Derbent Köyüne Komando Bölüğü Geliyor

1
0

Bulgaristan tarafından Yunanistan’a mültecilerin yasadışı girişlerini kontrol etmek için Meriç (Evros) ili Sofulu bölgesi köylerinden Büyük Derbent köyündeki boş olan askeri kışlaya özel kuvvetlere bağlı askerler kanuşlandırılacak.

Özellikle, boş olan “Paraskevudi” kışlası, bölgede devriye gezecek özel kuvvetlere bağlı askerlerin konaklaması için kullanılacak. Askerler burada 24 saat boyunca Yunanistan-Bulgaristan sınırında kaçak göçmenlerin girişine ve insan tacirlerinin faaliyetlerine izin vermemek için devriye gezecek.

Edinilen bilgiye göre kararın Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile yapılan istişarenin ardından 4. Kolordu komutanı Korgeneral Angelos Hudeludis tarafından alındığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl sınırda yaşanan mülteci krizi sonrasında Sofulu’da (Sufli) bulunan 50. Tugay’ın içine konuşlanan komando taburundaki askerler, dağlık alanın ötesinde ve Meriç Nehri kıyısında devriye gezerek mültecilerin Yunanistan tarafına geçmelerine engel olmaya çalışıyorlar.

Ancak Büyük Derbent’e konuşlanacak olan komando bölüğü sadece bu bölgede 24 saat boyunca Yunanistan-Bulgaristan sınırında kaçak göçmenlerin girişine ve insan tacirlerinin faaliyetlerine izin vermemek için devriye gezecek.

Böylece Meriç (Evros) ilinde Çirmen (Ormenio) ve Sofulu’dan (Sufli) sonra Büyük Derbent’e konuşlanacak olan bölükle birlikte komandoların varlığı üç bölgeye ulaşmış olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz