Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜLENT TURAN: “İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜNÜN BAŞINA BİR ŞEY GELECEK OLURSA SORUMLUSU YUNAN...

BÜLENT TURAN: “İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜNÜN BAŞINA BİR ŞEY GELECEK OLURSA SORUMLUSU YUNAN DEVLETİDİR”

18
0

Türkiye’den Adalet ve Kalkınma (AKP) Partisi Çanakkale Milletvekili ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı açıklamasında, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’ye yönelik saldırıyı sert bir dille kınadı.

Turan, “İskeçe seçilmiş müftüsünün başına bir şey gelecek olursa sorumlusu yunan devletidir” dedi. Turan açıklamasında, “Ahmet Mete’nin bir arkadaşı, kendilerine “Trakya’nın Bekçileri” diyen bir grup tarafından kaçırılmıştır. Sonrasında da Ahmet Mete bu grup tarafından tehdit edilmiştir. Müftü Ahmet Mete haklı olarak başına bir iş gelirse bundan Yunan devletinin sorumlu olacağını söylemiştir. AK Parti hükümetleri, Türkiye’de yaşayan azınlıkların haklarını sağlamak noktasında önemli reformlara imza attı. Bu dönemde bizzat devlet eliyle birçok kilise restore edildi, azınlık okullarının açılması sağlandı. 1964 yılında İsmet İnönü Hükümeti tarafından kapatılan Gökçeada Rum Okulu, 2013 yılında AK Parti Hükümeti döneminde açıldı.Bunlar, bizim azınlık vatandaşlarımıza karşı yükümlülüklerimiz. Ancak bizler, demokratikleşme noktasında bu kadar önemli adımlar atarken Yunan devleti, Türk azınlıkların haklarını korumak noktasında yeterli özeni göstermiyor. İskeçe Müftüsü’nün başına bir şey gelirse bunun sebebinin Müftü’nün güvenliğini sağlayamayan Yunan devleti olacağı açıktır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz