Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD KADIN KOLLARI’NDAN İSTANBUL’DA MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK

BTTDD KADIN KOLLARI’NDAN İSTANBUL’DA MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK

12
0

BTTDD Kadın Kolları Hürrem Şevketoğlu önderliğinde 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü nedeni ile İstanbul’da Batı Trakya’lı sanatçılar sergisi ve (Kadına Dair) isimli paneli düzenlendi.

Sergiye İstanbul’dan çok seçkin davetlilerin yanısıra, Batı Trakya’dan Gümülcine Türk Gençler birliği Seramik Atölyesi öğretmeni Zeynep Tefikoğlu ve öğrencileri, İskeçe Türk Birliği el işi öğretmeni Lütfiye Nihatoğlu İskeçe Türk Birliği (İTB) adına yöresel kıyafetlerle katılırken, İstanbul’dan Nilay İzmirli hanımefendi deniz kabuğu çalışmaları ile, Nilay Hakgüder hanımefendi yağlıboya Atatürk portreleri ile ve Canan İmamoğlu da el işleri ile katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Hürrem Şevketoğlu, Zeynep Tefikoğlu ve İskeçe’den bayan Avukat Aysel Homko ve Lütfiye Nihatoğlu birlikte kestiler. T.C.Gümülcine Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla bir gün önceden İstanbul’a götürülen sergide sergilenen eserler büyük ilgi gördü.  

Hürrem Şefketoğlu açılışta yaptığı konuşmasında herkesi selamladıktan sonra, “geçmişte olduğu gibi çağdaş yaşamda etkin rol oynayan kadınların Kadınlar Gününü kutladım ve kadın bu gün olabildiğince özgür ve bağımsız ise, Kadınlar Gününü bize kazandırdıklarından değil,  Atatürk devrimlerindendir dedi. 

Başkan Taner Mustafaoğlu yaptığı selamlama komuşmasında, “Batı Trakya’lı hanımlara ve gençlerle bütün organizasyonlarda işbirliğine ve yardıma hazırır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış sonrası verilen kokteylin ardından Nilay Tezsay İsimli sanatçı katılımcılara bir caz müzik dinletisi sundu. Daha sonra Gümülcineli olan Prf.Dr Lemi İbrahimoğlu da kadın sağlığı hakkında bilgi verdi. Dr Nilüfer Erdem ise Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği haklar ve Batı Trakya’ya yansımaları konusunu ele alarak bir sunum gerçekleştirdi. Psikolog Çiğdem Köşe, Diyetisyen Hilal hızlı’nın katılımları ile (Kadına Dair) panel başarıyla sonuçlandı.

Aynı zamanda İskeçe ve gümülcineden gelen misafirler, Genel Başkan Taner Mustafaoğlu ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hürrem Şevketoğlu tarafından İstanbul’un gözde mekanlarından biri olan Yunan tavernası SCALA’da hep birlikte Yunanca-Türkçe müzik eşilinde Sirtaki oynayarak eğlendiler. Gecede bir de sürpriz yaşandı. Gümülcineli olan Prf.Dr Lemi İbrahimoğlu‘nun doğum günü nedeniyle gitar’ı eline alan Prf.Dr Lemi konuklara Yunanca şarkı söyleyerek eylenceye renk kattı.

BTTDD Kadın Kolları Hürrem Şevketoğlu başta olmak üzere Genel Başkan Taner Mustafaoğlu Batı Trakya’dan gelen yaklaşık 30 kişilik misafirlerini en iyi şekilde ağırladılar.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz