Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BOZKIR: “TÜRK KİMLİĞİ KAĞIT ÜZERİNDEN SİLİNMEKLE HARİTADAN SİLİNMEZ”

BOZKIR: “TÜRK KİMLİĞİ KAĞIT ÜZERİNDEN SİLİNMEKLE HARİTADAN SİLİNMEZ”

15
0

Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gümülcine’den sonra İskeçe bölgesine giderek, İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yi makamında ziyaret etti. Mete ile bir süre görüşen Bozkır, İskeçeli din görevlileriyle de bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Müftü Ahmet Mete Bakan Bozkır’a İskeçeli Türk gençlerin hazırladığı Fenerbahçe’nin atkısını hediye etti ve espirili anlar yaşandı.

Bakan Bozkır burada yaptığı kısa konuşmasında “Müftülüğümüzün buradaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Milli birliğin, kimliğin korunması için siz din görevlilerin verdiği mücadele gözardı edilemez, siz olmasaydınız buradaki toplum dağılıp giderdi” dedi.

TÜRK KİMLİĞİ KAĞIT ÜZERİNDEN SİLİNMEKLE HARİTADAN SİLİNMEZ”

Bakan Bozkır ve beraberindekiler daha sonra şehir meydanında yürüyerek, İskeçe Türk Birliği’ne (İTB) gitti.

İTB’ye gelişinde dernek Başkanı Ahmet Kurt ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan Bozkır, burada yaptığı konuşmada, İTB’nin ismindeki Türk kelimesi nedeniyle Yunan mahkemeleri tarafından kapatılmasına değinerek, Türk kimliğini kağıt üzerinde silmekle haritadan yok edilemeyeceğini belirtti.

İTB’nin bu konuda sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonunda Türk kimliğinin yeniden tescil edileceğine dair inancını dile getiren Bozkır, “Kağıt üzerinde Türk kelimesini kaldırmak mümkün olabilir ama gönüllerden kaldıramadığınız hiçbir şey kağıt üzerinden kaldırmakla haritadan silinmez. İşte burada İskeçe Türk Birliğinin binasındayız ve Türk kimliğini vurguluyoruz. Bundan sonra da hep Türk Birliği olacağını söylüyoruz. Ama inşallah hukuk yolları bu yanlışlığı düzeltecektir ve tekrar İskeçe Türk Birliği olarak tescil edilecektir. Aslında burada olan kıyafetler, renkler Yunanistan için de bir kazanımdır. Yunanistan komşumuzdur, dostumuzdur. Biz Yunanistan ile iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Volkan Bozkır İskeçe’deki ziyaretlerinin ardından Dedeağaç’a hareket etti ve Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’nda kendisini bekleyen Başbakanlığa ait GAP uçağıyla saat 18:00’da İstanbul’a hareket etti. Havalimanında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Murat Ertaş’ın yanısıra Dr. Sadık Ahmet’in oğlu işadamı Levent Sadık Ahmet Bakan Volkan Bozkırı uğurladı.

  

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2z93d4_volkan-bozkir-muftu-meteyi-ve-itb-yi-ziyaret_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2z8xi7_volkan-bozkir-itb-konusmasi_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2zb8o5_volkan-bozkir-dedeagac-havalimanindan-hareket-etti_news 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz