Ana Sayfa Yunanistan Haber Bozcaada’yı Ziyaret Sözü Verdi

Bozcaada’yı Ziyaret Sözü Verdi

5
0

Bakan Yardımcısı Andonis Diamataris Bozcaada’yı ziyaret sözü verdi.

Diyasporadaki Yunanlılardan Sorumlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Andonis Diamataris yakın gelecekte Bozcaada’yı ziyaret sözü verdi.

Diyasporadaki Yunanlılardan Sorumlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Andonis Diamataris, Bozcaadalılar Derneği “Tennis” Başkanı Hristos Kalfas ve Genel Sekterer Panagiotis Okumasis’i Dışişleri Bakanlığı’nda kabul ederek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşmenin amacının Bozcaada’da yaşayan Rumların karşılaştığı sorunlar olduğu belirtildi. Dernek Başkanı Hristos Kalfas, Bakan Diamataris’e, 1923’ten beri Bozcaada’nın tarihsel bir retrospektifini aktardı ve ardından da adanın Hıristiyan nüfusunun karşılaştığı sorunları ve en önemlisi de Yunan unsurunun adada korunmasıyla ilgili kilit konuları ortaya koyduğu belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, Dernek Başkanı Hristos Kalfas, Rumların bir an evvel Bozcaada’ya geri dönmeleri sağlamak üzere Yunan devletinin katkı yapmasını talep etti.

Görüşmede ayrıca, Bozcaada’nın, Gökçeada ve bölgedeki Limni ve Midilli adalarıyla da deniz yolunun devreye sokulmasının ihtiyaç ve önemine dikkat çekildi.

Bakan Yardımcısı Diamataris, Yunanistan için Bozcaada Helenizminin desteklemesini “kutsal bir görev” olarak nitelendirdi. Diamataris en kısa zamanda Bozcaada’yı ziyaret etme sözü verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz