Ana Sayfa Batı Trakya Batı Trakyalı Soydaşlarını Ziyarete Geldiler

Batı Trakyalı Soydaşlarını Ziyarete Geldiler

1
0

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Batı Trakya’da soydaşlarıyla iftar ve sahur sofralarında buluşuyor.

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz başkanlığında bir heyet Ramazan ayı dolayısıyla soydaşlarıyla buluşmak üzere Batı Trakya’ya geldi. Heyette Bursa Milletvekili Orhan Mestan ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Dr.Ali Eminlatif de bulunuyor.

Bursa’dan gelen heyet üyeleri bugün (14 Nisan Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Gümülcine’de bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet öncelikli olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret etti.

Başkan Oktay Yılmaz ve beraberindeki misafirler Başkonsolosluk ziyareti sonrasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret etti.

Bursalı konuklar daha sonra Gümülcine’de merhum Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret ederek dua okudular. Burada kendileri ile birlikte Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu da hazır bulundu. Konuk heyetin kabir ziyareti sırasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Muavin Konsolos Barış Çulha da katıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz