Ana Sayfa Batı Trakya Haber Batı Trakyalı Başkan Habip Oğlu’na Ödül

Batı Trakyalı Başkan Habip Oğlu’na Ödül

3
0

Makedon azınlığın kuruluşu “Ilinden”-Tiran’dan FUEN Başkan Yardımcısı Habip Oğlu’na ödül verildi.

Arnavutluk’taki Makedon azınlığın çatı kuruluşu “Ilinden”-Tiran, kuruluşunun 13. Yıl dönümü vesilesiyle Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Başkan Yardımcısı ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu’na 2022 “Ilinden” ödülü verdi.

“Ilinden”-Tiran Başkanı Nikolla Gjurgjaj ve Yönetim Kurulu’nun kararıyla Habip Oğlu, Kanada merkezli Uluslararası Makedon İnsan Hakları Hareketi (MHRMI) ve Kuzey Makedonya Tiran Büyükelçisi Danco Markovski ile birlikte bu yılki “Ilinden” ödününe layık görüldü.

“Ilinden” ödülü her yıl, Arnavutluk’ta yaşayan Makedon ulusal azınlığının yaşamı, tarihi ve kültürünün geliştirilmesi ile yerli Makedon kültürünün korunmasına önemli katkılarda bulunan kişi ve/veya kuruluşlara veriliyor.

FUEN Başkan Yardımcısı Halit Habip Oğlu, kendisini bu önemli ödüle layık gören “Ilinden”-Tiran Başkanı Nikolla Gjurgjaj ve onun şahsında Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek, “Ilinden”-Tiran’ın 13. kuruluş yıl dönümü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz