Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BATI TRAKYA’DA TÜRK ASILLILARA YÖNELİK SALDIRILARA BİR YENİSİNİN DAHA EKLENMESİNDEN ÜZÜNTÜLÜ VE...

“BATI TRAKYA’DA TÜRK ASILLILARA YÖNELİK SALDIRILARA BİR YENİSİNİN DAHA EKLENMESİNDEN ÜZÜNTÜLÜ VE KAYGILIYIZ”

24
0

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu, Batı Trakya’lı Türk Gazeteci İlhan Tahsin’e yapılan saldırıyı kınadı. Yayınlanan kınama yazısında, “Batı Trakya’da Türk asıllılara yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklenmesinden üzüntülü ve kaygılıyız” ifadelerine yer veriliyor.

KINAMA

“Batı Trakya’da Türk asıllılara yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklenmesinden üzüntülü ve kaygılıyız.

Yaşamını gazetecilik yaparak sürdüren İlhan Tahsin’in daha önce de defalarca maruz kaldığı fiziki ve sözlü tacizlerin dozu artırılarak aracı kundaklanmış, yaşam hakkı elinden alınmak istenmiştir.

Evinin önünde otomobili yakılan basın mensubu soydaşımız başta olmak üzere Yunanistan’da yaşayan insanlarımıza yönelik her saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Batı Trakya Türkünü uluslararası anlaşmalardan kaynaklı sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını savunmaktan hiçbir güç caydıramayacaktır.

Yunanistan devletinin ülkede yaşayan azınlıkların teminatı olduğunu hatırlatarak, soydaşlarımızın haklarının takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz.

Avrupa Birliği üyesi bir ülkede yaşanan bu çirkin saldırının faillerinin bulunmasını ve adalet önünde hesap vermesini istiyor, kardeşlerimize yönelik saldırıları kınıyor, onların yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz.”

BALKAN RUMELİ TÜRKLERİ KONFEDERASYONU 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz