Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Batı Trakya’da Çirkin Oyunlar Oynanmaktadır”

“Batı Trakya’da Çirkin Oyunlar Oynanmaktadır”

0
1

İskeçe Sabık Milletvekili Ahmet Faikoğlu şahsına ait sosyal paylaşım sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, Batı Trakya’da birilerinin Ezan sesleri ve camilerdeki hoparlör yasaklanması ile ilgili çirkin oyunlar oynadığını ileri sürdü.

Yazı aynen aşağıdaki gibidir.

“EZAN SESLERİ KİMİ VE KİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR.”

“Milliyetçi “Elliniki Lisi” Genel Başkanı Kiriakos Velopulos, Parlamentoda yaptığı konuşmada korona virüs yasaklarına karşı Batı Trakya’da ki Camiilerimizin yasa dışı faaliyet gösterdiğini öne sürdü.

Velopulos konuşmasında, “Gümülcine’de Camilerin açık olduğunu görmek, Batı Trakya’da Camilerin hoparlörlerin yer aldığı yasa dışı faaliyet göstermesi ve benim Yunan Ortodoks kilisemin hoparlörlerinin yasaklanması beni rahatsız ediyor.”

Yasalar önünde eşit vatandaşlık haklarının olmamasını dile getiren faşist görüşlü ırkçı Velopulosun bu davranışı neden olacak ki, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı bu gün için Ezan sesleri ve Camilerimizdeki hoparlör yasaklanmaları gibi çirkin oyunlar yapılmaktadır.

Batı Trakya’da seçilmişlerin bu çirkin oyunları göz önünde bulundurarak, temsili sıfata haiz kimseler olarak faaliyete geçmeleri, bu çirkinliği ortadan kaldırmak için kollarını sıvama zamanının geldiğini, bu gün için “megafon seslerini kısın” diyen yetkililer, yarın bunları kaldırın diyecekler. Lütfen Azınlığımızın dini ve diyanetiyle ilgili mesul kişiler, Ezan seslerinin eski haliyle okunmasını derhal temin etmelidirler. Mabetlerimiz anlaşılan diken gibi göze batıyor.”

RUHUMUN SENDEN ANCAK ŞUDUR EMELİ.

DEĞMESİN MABEDİMİN ÜSTÜNE NA MAHREMELİ.

BU EZANLAR Kİ ŞEHADETLERİDİR DİNİN TEMELİ

EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ.

Saygılarımla

Ahmet FAİKOĞLU

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz