Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’Yİ DERBENT’TE MEHTERAN MARŞLARIYLA KARŞILADI

BATI TRAKYA TÜRKLERİ MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’Yİ DERBENT’TE MEHTERAN MARŞLARIYLA KARŞILADI

16
0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Balkan ülkelerine yönelik başlattığı ziyaret Batı Trakya’dan başladı. 27 Haziran 2012 tarihinde Türkiye’den Yunanistan’a karayoluyla giriş yapan Devlet Bahçeli, Evros (Meriç) İli’nin Sofulu (Soufli) belediyesine bağlı Büyük Derbent köyünü ziyaretiyle başladı. Büyük Derbent’te yaşayan Türkler Bahçeliyi mehteran marşlarıyla karşıladı.

Bu ziyarette Bahçeli’ye MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gaziantep milletvekili Semih Yalçın, Yozgat milletvekili Sadir Durma, Ankara milletvekili Zuhal Topçu, Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ve beraberindekiler; burada köy halkı ve soydaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

 

Ziyaretin ikinci bölümünde Sirkeli merkezli Kozlukebir belediyesini ziyaret eden Devlet Bahçeli ve beraberindekiler; burada Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Meclis Üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. MHP Genel Başkanı ve Belediye Başkanı İbrahim Şerif, belediye meclis salonunda kısa bir süre karşılıklı görüş alış verişinde bulundular. Başkan İbrahim Şerif konuk heyete hitaben burada yapmış olduğu konuşmasında, Kozlukebir belediyesi ve bağlı bulunduğu köyler hakkında geniş kapsamlı bilgiler verdi. Ayrıca İbrahim Şerif ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı, azınlığın da bundan ciddi bir şekilde etkinlendiğini ve genç nüfusun bundan dolayı diğer ülkelere göç etmek zorunda kaldığı söyledi.

 

Daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:

 

“Biz büyük Türk milletinin güzide evlatları olarak her zaman sizleri bağrımıza basıyoruz”

 

“Balkan Türklüğünün 150 bin güzide evladı; Yunanistan’da müslüman türk azınlık olarak yaşamaktadır. Bugün ilk defa Milliyetçi Hareket Partisi, milletvekilleri, değerli üyelerle birlikte Yunanistan’ı ziyaret ediyoruz. Siz değerli soydaşlarımızla da görüşme ve tanışma imkanı buluyoruz. Kozlukebir belediyesi başkan ve yönetimine, bizlere göstermiş olduğu yakın alakaya teşekkür ediyorum. Batı Trakya’da yaşayan müslüman Türk azınlığının burada yaşama hakkını kullanırken karşı karşıya kalmış olduğu sorunları bilmekteyiz ve sizleri çok yakından takip etmekteyiz. Türkiye Yunanistan arasındaki ilişkiler özellikle son yıllarda önemli gelişmeler göstermektedir. Çok üst düzeyde devlet yöneticileri karşılıklı ziyaretlerde bulunmaktadır. İki devletin arasındaki siyasi, sosyal, kültürel ilişkilerin ve özellikle de ekonomik ilişkilewrin geliştirilmesi noktasında çaba gösterilmektedir. Ancak zaman içersinde bu gelişmeler, sizlerin karşı karşıya kalmış olduğu temel sorunların çözümünde, yetersiz olduğu görülmektedir. Buradan olup burada doğan ama Türk siyasi hayatında önemli sorumluluklar üstlenmiş olan değerli milletvekillerinin İstanbul’da bulunmaları çok önemlidir. Bu kişiler T.B.M.M.’de görev üstlenmişlerdir. Dolayısıyla Batı Trakya’da yaşayan müslüman Tür Azınlığı’nın temsilcileri olarak da büyük hizmet sunacakları inancındayız. Burada olup burada doğan ama siyaseti MHP’de yapmak isteyen değerli bir kardeşimiz olursa, kapımızın açık olduğunu belirtmek isterim. Bu arada karşı karşıya kalınan sorunların farkındayız. Yunanistan’ın kriz içinde olması bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Ama bunların, zaman içersinde aşılacağına inanıyoruz. Biz büyük Türk milletinin güzide evlatları olarak her zaman sizleri bağrımıza basıyoruz. Sizlerin sorunlarınızı kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Üzerimize ne gibi bir görev düşecekse de ona hazır olduğumuzu da bildirmek istiyorum. Herkese sevgi ve saygılar sunuyorum.”

 

Bahçeli ve konuk heyet; daha sonra Gümülcine’ye hareket ettiler. Gümülcine ziyareti sırasında ilk olarak Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret eden Devlet Bahçeli ve beraberindekiler, burada zaman zaman duygulu anlar yaşadılar.

Foto arşivi bu gece yüklenecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz