Batı Trakya Cenaze Hizmetleri şirketi Avrupa ülkelerine açılıyor.
Merkezi Gümülcine’de olan ve kurulduğundan bu yana cenaze nakil ve defin işleri alanında tartışmasız, kaliteli ve çağımıza yönelik yakışan ve olması gereken bir şekilde hizmet veren şirket, faliyet alanını genişleterek Avrupa ülkelerinde yaşayan başta Batı Trakyalı Türkler olmak üzere, Türkiye vatandaşlarına da Yunanistan genelinde hizmet vermeye başladı. Merkezi Gümülcine’de bulunan Batı Trakya Cenaze Hizmetleri şirketi Yunanistan’da resmi cenaze araçlarına sahip olan tek firma.
Batı Trakya Cenaze Hizmetleri şirketi sorumlusu Erhan İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Almanya‘nın birçok bölgesinde bulunan değişik firmalarla temaslarda bulunarak bir dizi anlaşmalar yaptı.
Geçtiğimiz hafta Almanya‘ya giden Erhan İmamoğlu, ilk anlaşmasını “Avrupa‘da Cenaze Fonu“ olarak en fazla üyeye sahip olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile başladı. DİTİB’in cenaze fonundan sorumlu Mehmet Emin Zengin ile Batı Trakya Türkleri‘nin bu fona üyeliklerini ve cenazelerinin Batı Trakya‘daki adreslerine en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde teslimi gibi konularda görüş alışverişinde bulunarak, cenaze ve defin konularında en iyi hizmetin verilmesi konularında mutabık kalındı.
Erhan İmamoğlu daha sonra Almanya Türk Federasyonu’nda 1. Bölge Başkanı O. Tansel Çiftçi ile biraraya geldi. Yapılan görüşmede O.Tansel Çiftçi, Batı Trakya Türkleri‘ni ATF Cenaze Fonuna üye kabul etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını beyan ederken, işbirliği için elinden geleni yapacaklarını vurguladı.
Εrhan İmamoğlu buradaki görüşmenin ardından Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde cenaze defin ve nakil hizmetlerinin yanısıra Hac ve Umre hizmetlerinde de başarıya imza atmış olan “Gurbet“ şirketi sahibi İbrahim Balcok ve cenaze fonundan sorumlu Ekrem beyle bir araya geldi. “Gurbet“ firması sahibi İbrahi Balcok yaptığı açıklamada;”Yunanistan‘da resmi olan Batı Trakya Cenaze Hizmetleri ile her türlü işbirliğine hazırιz” derken, “bu işbirliğinin Hac ve Umre konularında da Batı Trakya Müslüman Türk toplumuna hizmet verebilirsek memnun oluruz” dedi.
Erhan İmamoğlu daha sonra yaklaşık 28 yıldır cenaze defin ve nakil konularında Almanya’da hizmet veren, başarılara imza atan Yavuz Cenaze Firması sahibi Adem Yavuz ve şirket sorumlusu Hasan Bayram ile biraraya gelerek, cenaze defin ve nakil konularında işbirliğinin yanısıra özellikle Almanyada‘ki Yunanistan Konsolosluklarında cenaze işlemlerinin yapılmasında karşılaşılan bazı önemli sıkıntıların nasıl giderileceği konularını ele alarak görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, Almanya’da yayın yapan Avrupanın Sesi Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Hasan’da hazır bulundu.
Erhan İmamoğlu, cenaze şirketleri ile yapılan görüşmelerin ardında Avrupa Batı Trakya Türkleri Fedrasyonu’nun Witten’deki ofisini ziyaret ederek, burada ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi Sami Yusuf ve Cenaze Fonundan sorumlu Mustafa Kasap ile ABTTF’nunu çalışmaları ve cenaze fonu ile görüş alışverişinde bulundu.
Εrhan İmamoğlu daha sonra Münih ve çevresinde hizmet veren “Huzur“ Cenaze Nakil Firması sahiplerinden Mustafa Bıyık ile biraraya gelerek Batı Trakya Türklerinin cenazelerinin bir an önce memleketlerine gönderilmesi konusunda işbirliğine hazır olduklarını vurguladılar.
İmamoğlu, Almanya temasları boyunca 13 cenaze defin ve nakil firmasıyla biraraya geldiklerini ve yapılan toplantıların ardından güzel bir işbirliği ortamının oluştuğunu vurgularken, özellikle Avrupa‘daki cenaze fonlarına üye olan Türk vatandaşlarınında tatillerde Yunanistan sınırları içinde yolculukları sırasında vefatlarında da hizmet vercek olmanın adımlarını attıklarını söyledi.