Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS BİLTEKİN BAKAN ORFANOS’U ZİYARET ETTİ

BAŞKONSOLOS BİLTEKİN BAKAN ORFANOS’U ZİYARET ETTİ

27
0

T.C.Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Makedonya-Trakya Bakanı Yorgos Orfanos’u ziyaret etti. Toplantıda Bakan Orfanos, ikili işbirliğini güçlendirmeden yana olduğunu söyledi. Toplantıda konuşulanlar hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Bakan Orfanos şunları dile getirdi:

“Toplantıda Türk işadamlarının Yunanistan’da ve özellikle de Makedonya ve Trakya bölgelerinde yapmak istedikleri yatırım planlarını konuştuk. Ancak turizm alanında, seyahat vizesinin veriliş sürecinin basitleştirilmesi konusunu gündeme aldık, bazı bölgelerde de kaldırılmasını konuştuk. İyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda iki halk arasında herhangi var olan sorunların ortadan kaldırılması konusunu ele aldık.”

Başkonsolos Tuğrul Biltekin de sırasıyla ziyaret hakkında yaptığı değerlendirmede, “ikili ticari ilişkilerin canlandırılması turist sayısının artmasına katkıda bulunacak” dedi. Biltekin şunları dile getirdi:

“2013 yılında Yunan adalarını 1 milyon turist ziyaret etti. Sayın Orfanos’la benzer bir rakamla Türk ziyaretçileri de Kuzey Yunanistan’a ne şekilde çekeriz, bunları konuştuk. Yine turizme yönelik, Selanik’in (Thessaloniki) İzmir ile havayolu bağlantısı için Türk şirketi tarafından ilgi var. Şu an bu konu üzerine çalışmalar yapılıyor, sanırım yakın zamanda ortaya bir sonuç çıkacaktır.”

 

Başkonsolos Tuğrul Biltekin, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Selanik’e akın eden Türk turislere Selanik Belediyesi ve Emniyet teşkilatının göstermiş olduğu ilgi ve sağladıkları kolaylıktan dolayı da teşekkürlerini iletti. Toplantıda Selanik Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün de hazır bulundu.    

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?v=y5WH3f5c2CY

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?v=9DToGtGriGM#t=38

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz