Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKAN YARDIMCILARI, “KIRSAL ALANLARDA YAŞAM KALİTESİNİN ARTTIRILIRMASI” KONULU HEMETLİ VE HEBİLKÖYDE AÇIKLAMALARDA...

BAŞKAN YARDIMCILARI, “KIRSAL ALANLARDA YAŞAM KALİTESİNİN ARTTIRILIRMASI” KONULU HEMETLİ VE HEBİLKÖYDE AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR

15
0

Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Başoğlu ve Mehmet Nizam belediyenin, “2007-2013 Yunanistan’ın Tarım Kalkınması” Aleksandris Baltacis programıyla “Kırsal Alanlarda Yaşam Kalitesinin Arttırılırması” yönünde Hebilköy ve Hemetli’de hayata geçirilecek projeler hakkında 23 Mart Cuma günü iki köyde de halkı bilgilendirdiler. Aydın Başoğlu Hemetli halkını bilgilendirirken, Mehmet Nizam ise Hebilköy halkını bilgilendirdi.

Cuma namazını Hemetli’de köylülerle birlikte kılan Bölgesinden Hemetli Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Başoğlu, Yerel Meclis Başkanı Mehmet Pandır ile birlikte Hemetli köyü meydanının düzenlenmesi ile ilgili belediyenin bir yıldan beri uğraştığı ve kısa bir süre önce Tarım ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan proje hakkında köy sakinlerine bilgilerdi. Başkan Yardımcısı Aydın Başoğlu cami cami önünde yaptığı konuşmada şunları aktardı.

“2007-2013 Yunanistan’ın Tarım Kalkınması” Aleksandris Baltacis programının kırsal, dağlık alanlarda yaşam kalitesinin arttırılabilmesi konusunda iki projeyi hayata geçirmek adına programdan belediye olarak büyük çabalar sonucunda yararlanma imkânımız oldu. Bunlardan birincisi eski Hemetli Nahiyesi bölgesinde yer alan Hemetli köyüne ait, diğeri ise eski Mehrikoz Nahiyesi bölgesinden yer alan Hebilköy’e ait. Hemetli köyünde gerçekleştirilecek projenin bütçesi 275.000 bin evro, Hebilköy’de gerçekleştirilecek projenin bütçesi ise 235.000 evrodur.

Köyünüzde hayata geçirilecek olan proje eski nahiye binasından başlayarak merkezin altındaki köprüye kadar devam edilecek. Caminin önünceki bütün alanlar yeniden düzenlenecek, etrafındaki bütün duvarlar yeniden kaplanacak, yaya kaldırımları yapılacak, özürlü ve görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için rampalar yapılacak, ağaçlandırma ve ışıklandırmalarla köyü merkezi daha da güzelleşecek.

Ayrıca, şunu da burada belirtmeden geçemeyeceğim. Bu projelerin bu aşamaya karar gelmesinde emeği geçen başta Rodop Milletvekili Sayın Ahmet Hacıosman’a ve projeleri ilk gününden itibaren takip eden, destek olan ve onaylayan Belediye Başkanı Sayın İbrahim Şerif’e ve emeği geçen herkese bölgeden sorumlu başkan yardımcısı ve bölge insanı olarak hepinizin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.

Sizlerden bir istirhamım olacak. Bu tür projelere sahip çıkalım, bundan önce yapılmış yada bundan sonra yapılacak olan bütün projelere sahip çıkalım. Elimizden geldiğince zarar verdirmemeye çalışalım, gerekirse çocuklarımızı da bu konuda bilgilendirelim, uyaralım. Sonuçta buralara harcanan paralar yine bizim cebinden çıkmaktadır. Beni dinleme zahmetine katıldığınız için sizlere teşekür ediyorum” dedi.

Aydın Başoğlu Hemetli köyü sakinlerini bilgilendirirken, Hebilköy halkını ise Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Nizam bilgilendirdi. Mehmet Nizam Cuma namazını Hebilköy halkıyla birlikte kıldı. Namazın ardından köyün kahvelerini gezerek soydaşlarla bir araya gelen başkan yarıdmcısı, Hebilköy sakinlerine belediye tarafından köy meydanında gerçekleştirilecek ve meydanın yeniden düzenlenmesine, daha da güzelleşmesine ve yaşam katilesinin artmasına vesile olacak proje hakkında bilgiler verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz