Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKAN İSMET KADI ENERJİ VE PARA TASARRUFUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI, ANLAŞMA...

BAŞKAN İSMET KADI ENERJİ VE PARA TASARRUFUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI, ANLAŞMA İMZALADI

27
0

Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı İsmet Kadı enerji ve para tasarrufunda önemli bir adım attı ve anlaşma imzaladı.

Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı İsmet Kadı, Belediye’nin bütçesine katkı sağlayacak ve dolayısıyla da vatandaşların Belediye bünyesinde daha az vergilendirilme konusunda yardımcı olacak enerji tasarrufunda önemli bir adım attı ve anlaşma imzaladı.

17 Kasım 2018 tarihinde Yassıköy Belediyesi’nde gerçekleşen imza törenine, projeyi yüklenici firma “Dasteri Systems A.E” şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İoannis Dasteridis ile Belediye Başkanı İsmet Kadı katıldı ve taraflar arasında 761.035,00 euro bütçelik proje imzalandı. İmza töreninde Mevduat Krediler Fonu ve Yenilenebilir Kaynaklar ve Enerji Tasarrufu Merkezi (ΚΑΠΕ) müdürü Vasilis Çolakidis hazır bulundu.

Bu önemli proje sayesinde LED lambaları sistemi kurulacak ve her köyde bulunan direklere monte edilerek belediyeye ait sokakların ve mekanların aydınlatmasında enerji tasarrufu sağlanacak.

“Vatandaşlarımıza % 70 daha ucuza kaliteli ışık sunacağız, yüzbinlerce euro tasarruf sağlayacağız”

İmza töreni sonrasında bir açıklama yapan Başkan İsmet Kadı şunları söyledi. “Çok önemli bir proje, bölgemizde yaklaşık 4.535 sistem ve lamba değiştirilecek ve vatandaşlarımıza % 70 daha ucuza kaliteli ışık sunacağız. Yatırım yaklaşık beş yıl içinde kendini ödeyecek ve her yıl Belediyenin kasasında binlerce euro tasarruf edilecek. Bu imzanın, Belediyemiz için önemli olan bir sonraki enerji projelerine de öncelik vereceğine inanıyorum.” Dedi.

Şu an bu projeye Yunanistan genelinde 50 Belediye dahil olmuş durumda ancak küçük bir Belediye olan Yassıköy Belediyesi’nin bu projede koşar adımlarla ilerlemesi dikkat çekiyor. Doğu Makedonya-Trakya Bölgesinden projeye dahil olan Belediyeler, Dedeağaç (Aleksandrupolis), Taşöz (Thassos), Yassıköy (İasmos).

Bu proje sayesinde her yıl yaklaşık 100.000 euro enerji tasarrufu sağlanacak, ayrıca da bakım ve onarım çalışmalarından da yaklaşık 100.000 euroya yakın bir tasarruf sağlanacak. Buradan sağlanacak olan tasarrufla başka alanlarda yatırımlar yapılması hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz