Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKANLIK GİRİŞİNDE İKİ BAŞBAKANDAN YAPICI SÖZLER

BAŞBAKANLIK GİRİŞİNDE İKİ BAŞBAKANDAN YAPICI SÖZLER

24
0

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Atina’da Başbakanlık konutu Megaro Maksimu’nun basamaklarında Yunanistan başbakanı Aleksis Çipras tarafından samimi bir şekilde karşılandı. Her iki Başbakan görüşmelere girmezden önce ayak üstü yaptıkları ilk açıklamalarla iki tarafın yapıcı görüşlerini ortaya koydu. Başbakan Çipras, “Güven ve işbirliği ilişkileri kurmak için ipi yeniden tutmalıyız. Önceki dönemlerde her iki ülke zorluklar geçirdi. Zor anlarda komşular birbirilerini desteklemelidir ve bunu yapıyoruz” diyerek ilk açıklamalarını yaptı.  

Sırasıyla konuk Başbakan Binali Yıldırım da “Aynı coğrafi alanda bulunmamız aynı kaderi paylaşmamız anlamına gelir. Aklın sınırları içinde sakince göğüslememiz gereken konular var. Var olan sorunlardan fırsatlar çok daha fazla. Önümüzdeki var olan fırsatlara odaklanmamız gerekir ve zorluklarla ne yapacağımızı görmeliyiz. Koordinatları analiz edebiliriz ve gereken çözümü bulabiliriz. Umarım bu buluşmamız ikili ilişkilerimizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır” diyerek Başbakan Çipras’la el sıkıştı.

İki Başbakan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin başlaması için Başbakanlık konutuna geçtiler. Şu sıralarda görüşmeler başladı ve her iki Başbakanın da saat 13:00 civarında kameraların karşısına geçerek basın toplantısında açıklamalar yapmaları bekleniyor.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz