Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN KİM OLACAK? ANLAŞMAZLIK DEVAM EDİYOR!

BAŞBAKAN KİM OLACAK? ANLAŞMAZLIK DEVAM EDİYOR!

20
0

Yunanistan Başbakanını bulamıyor, geçici hükümet bir türlü kurulamıyor. Yunanistan için zaman daralıyor. Avrupalıların sabrı artık tükeniyor. Merkel ve Sarkozy’nin Yunanistan’ın euro dışında tutulmasıyla ilgili B planının hazır olduğu iddia ediliyor. Bugünde Yunanistan’da siyasi sorun çözülmezse Yunanistan ve Avrupa’yı ciddi gelişmeler bekliyor. Yunanistan’da siyasiler bu tehlikeyi uzak görerek farkında olmadan kendi aralarında kapris ve çıkarlar etrafında kısır bir döngü içerisinde krizin büyümesine neden oluyorlar. Ancak ciddi ciddi artık Avrupa’nın sabrı tükenmek üzere olduğuda bir gerçek. Onun için önümüzdeki her 24 saatin önemi çok büyük.

 

Yunanistan’da hükümet krizi sürüyor. Avrupa Merkez Bankası eski Müdür Yardımcısı Lukas Papadimos ismi bir haftadan beri kulislerde gitti geldi, ancak bir türlü karar verilemedi. Papadimos, Ekonomi Bakanı ve PASOK’un ikinci ismi olan Venizelos’u geçici hükümette istemeyince Venizelos’unda dün gece geç saatlerde “Papadimos’ olmaz” dediği belirtiliyor.

 

Şimdi masaya başka bir isim geldi. Vasilios Skouris. Lüksemburg ’da bulunan Avrupa Mahkemesi başkanı olan Vasilios Skouris, geçmişte iki kez geçici olarak İçişleri Bakanı görevini üstlenmişti.

 

Diğer yandan ND Partisi Başkanı Andonis Samaras, Avrupa Birliği’nin Samaras’tan kararlar için yazılı garanti istemesinden sonra Samaras’ın buna yanaşmadığı ve sadece sözlü olarak katılmak istediğini belirtmesi üzerine burada da bir anlaşmazlık baş gösterdi.

Şimdi herkes nefesini tuttu ve son cümleleri beklemeye başladı. Yunanistan’lı ve euro para birimli bir Avrupa mı? veya Yunanistan’lı ancak Drahmili bir Yunanistan mı?

İlhan Tahsin Ahmet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz