Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIĞIN KREŞLERİ BİRER BİRER KAPATILIRKEN, “GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ İZİNSİZ VE KEYFİ UYGULAMAYLA KREŞ...

AZINLIĞIN KREŞLERİ BİRER BİRER KAPATILIRKEN, “GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ İZİNSİZ VE KEYFİ UYGULAMAYLA KREŞ Mİ AÇIYOR?”

26
0

Batı Trakya’da Azınlığın Kreşleri birer birer kapatılırken, “Gümülcine Belediyesi izinsiz ve keyfi uygulamayla Kreş açıyor!”

Evet, yanlış okumadınız, burası Batı Trakya ve burada herkes kendi işine geldiği gibi işlere imza atmaya devam ediyor. Bir yandan Azınlığın yasal dernekleri tarafından açılan Kreşler izinsiz olduğu gerekçesiyle önce kapatılıp, sonra da dernek başkanları da mahkemelerde kovuşturmaya maruz kalıyorsa, cezalar ödetiliyorsa, diğer taraftan da Gümülcine Belediyesi Meclis kararı dahi olmadan, izinsiz ve keyfi uygulamayla, haftanın belirli günleri bir doktorun ilaç yazdığı ve küçük bir sağlık ocağı olarak kullanılan mekanın, küçük çocuklara eğitim verilip verilmeyeceği hususunda gerekli kriterleri içerip içermediğine bakılmaksızın Kreş olarak görev yapmasına izin veriliyorsa, işte burası Batı Trakya’dır!

İddialara göre, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in kararıyla yaklaşık bir aydan bu yana Gümülcine’nin Kalkanca semtinde bulunan bahse konu mekanda küçük çocuklara kurslar verildiği belirtiliyor. Olay patlak verince de dün gece 19 Ekim 2017 Perşembe akşamı Belediye Meclisi’nde bu konu görüşülmeye açıldı ve oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, hiçbir ekonomik külfeti olmadan mekan bedava olarak Kalkanca’daki “Barış” (Η Ειρήνη) Derneği’ne tahsis edildi.

Verildi, ancak soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Acaba bu mekan küçük çocuklara Matematik ve Yunanca derslerde eğitim verilmesi hususunda yasalara uygun mudur? Yasalarda belirtildiği gibi sağlık açısından gerekli kriterler mevcut mudur?

Sayın Başkan Yorgos Petridis acaba yasanın 185 inci Ν. 3463/2006 maddesi uyarınca, Belediye Meclisi’nin önceden bir kararı olmamasına rağmen hangi düşünceyle bu mekanı bahse konu derneğe verdi? Kendi kararıyla mı?

Belediye Meclisi’nde oylamaya gelince;

Oylama, Meclis üyeleri arasında görüş ayrılıklarına sebebiyet verdi. Petridis’in listesinden Meclis üyesi seçilen tüm Azınlık üyeleri, Cihan İmamoğlu hariç hepsi karşı oy kullandı.

Ayrıca, Azınlığa karşı tutumuyla bilinen “Spartakos” Listesi Başkanı Kostas Karaiskos da aynen Cihan İmamoğlu gibi Başkan Yorgos Petridis’in tarafında durdu ve oyunu olumlu olarak kullandığı belirtiliyor.

Neticede yapılan oylamada bahse konu Sağlık Ocağı 21 evet 10 hayır oyuyla iki yıllığına “Barış” Derneği’ne hiçbir ücret talep etmeden tahsis edildi. Şimdi artık Dernek bu mekanın kullanım hakkını Belediye’den elde etti, ancak gerekli kriterleri içeriyor mu içermiyor mu onun da araştırılması gerekmiyor mu?

Azınlığa ait mekanların tamamı didik didik yasaların son harfi ve rakamına kadar yetkili birimler tarafından, Rodop, Dedeağaç ve İskeçe Savcılıklarınca  inceleniyor, adeta “öküz altında buzağı” aranıyorsa, burayla ilgili de aynı prosedür ve uygulama olacak mıdır?  

CEVABI KİM İSTERSE O VERSİN!!!!

ZAMANI GELDİĞİNDE OYU DA GEREKTİĞİ ŞEKİLDE BİZ VERECEĞİZ!!!!

 

kaynak foni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz