Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AV.CİHAN İMAMOĞLU: “HALKIMA DAHA FAZLA HİZMET ETMEK VE VİZYONUNA İNANDIĞIM İÇİN TOPSİDİS’İN...

AV.CİHAN İMAMOĞLU: “HALKIMA DAHA FAZLA HİZMET ETMEK VE VİZYONUNA İNANDIĞIM İÇİN TOPSİDİS’İN YANINDAYIM”

29
0

Avukat Cihan İmamoğlu Gümülcine’de Türk gazetecilerle bir araya geldi.

Gümülcine’de Türk gazetecilerle bir araya gelen Gümülcine (Komotini) Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Cihan İmamoğlu, yaklaşmakta olan yerel seçimlerde Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan adayı Hristodulos Topsidis’in “GELECEK SENTEZ” (Περιφερειακή Σύνθεση) listesinden neden Meclis Üyesi adayı olduğunu Azınlık basınıyla bir araya geldi, tüm detaylarıyla akıllarda soru işaretleri kalmayıncaya kadar açık yüreklilikle açıkladı.

Avukat Cihan İmamoğlu, “halkıma daha fazla hizmet etmek ve vizyonuna inandığım için Topsidis’in yanındayım” dediği toplantıda Azınlık basın mensuplarıyla buluştu, sorulan soruların tamamını, siyaset arenasında eşine çok az rastlanan net bir şeklide ve kararlılıkla dik duruşunu sergileyerek cevapladı.

Gümülcine Belediyesi’nde Başkan Yardımcılı görevinde bulunduğu süre boyunca verdiği hizmetten tutun da, işleyişi kolay ve herkesin sorunsuz bir şekilde hizmet alabileceği bir Belediye işleyişini arzuladığını ancak bunun mümkün olamadığını, bunun yanış sıra yapılan hizmetleri dile getirdi, yapılamayanları da eleştirdi ve bunun bir eksiklik olduğunu kabul etti. Ancak sorunun kendisinde değil, Belediye’nin kurumsallaşmadaki zafiyetinden ve yönetimin benimsediği hizmet anlayışından kaynaklandığını söyledi.

Avukat Cihan İmamoğlu, artık kendisi için Belediye yönetimindeki görevinin sona erdiğini, halka hizmet anlamında halkın isteklerini dikkate alarak girdiği bu yolda, halkın günlük yaşamda karşılaştığı sorunları Belediyede olduğu süre boyunca iyi analiz ettiğini dile getirdi. Şimdi de halk tarafından kendisine verilmesi durumunda değişik bir Yerel Yönetim alanından daha anlamlı ve yer tutan hizmetler verme çabasında olduğunu söyledi.

Bu günlere kendisini halkının teveccühünün getirdiğini dile getiren Cihan İmamoğlu özetle şunları dile getirdi:

“Beni bu günlere halkım, abilerim ve ablalarım, kardeşlerim bana güvenenler, benden hizmet bekleyenler getirdi.”

“Beni bu günlere halkım, abilerim ve ablalarım, kardeşlerim bana güvenenler, benden hizmet bekleyenler getirdi. Belediyedeki görev sürem boyunca var olan bir sorunuyla kapıma gelen kimsenin işi olmadan geri dönmedi. Zaten de istedikleri işler ağırlıklı olarak doğum belgesi, ölüm belgesi ve buna benzer normal yapılması gereken işlerdi.

Sorunlarımız var. Bölgemiz her alanda geri kalmış bir bölge. Kendisine inandım ve iki konuda beni ikna eden Topsidis’den neden aday olduğumu kısaca söyleyeyim.

“Topsidis vizyon sahibi”

Birincisi, vizyon sahibi ufku açık bir insan ve yönetici olduğunu nereden anladım, bölgemiz için “Avrupa’ya açılan bir kapı” dedi. İkincisi de, bir Oda Başkanı olarak, bir işadamı olarak ticaret yaşamında şirketlerinin Türkiye ile ticari ilişkiler içinde bulunması, İstanbul’da ofislerinin olması beni etkiledi. Bunun da Azınlıkla ilişkilerine yansıyacağının düşüncesindeyim.

Daha da ileriye gideyim, “Azınlığın sorunlarını bana siz aktaracaksınız, hep birlikte ilgileneceğiz, çözüm yolları arayacağız” demesi, doğru düzgün hizmet verme anlamında da bizden beklentileri olduğunu, taleplerimizi iletmemizi istedi ve bu da dikkate alacağı anlamına geliyor.

“Siyasette koltuk sevdalısı değilim.”

Ben 11 yıllık Avukatım. Ceza Hukuku üzerine Master yapmışım. Mesleki kariyerimde iyi bir yere, halk tarafından sevilen bir konumda olduğumu düşünüyorum. Siyasette koltuk sevdalısı değilim. Halkımızın sesini duyuyorum, gerekli bilgi donanım ve kapasitemin olduğumu düşünüyorum. Halkım beni istemediği zaman zaten bırakırım. Ben burada yaşıyorum ve hiçbir yere gitmeyeceğim. Dolayısıyla da öyle bir hizmet anlayışıyla hareket etmeliyim ki, bu önce benim ve ailemin, gelecekte çocuklarımın yaşamı için olmalı, tabii ki bu ne anlama geliyor, aynı zamanda benim vereceğim hizmet toplum için de geçerlidir. Benim felsefem bu şekilde. Yunanistan çapında ideolojik parti anlayışı kalmamıştır. Azınlık insanı her zaman iktidarın yanında yer almalıdır. Bu anlayış bizlerin en büyük seçim stratejimiz olmalıdır. Talep etmeliyiz, karar merkezlerinde yer almalıyız, haklarımızı sonuna kadar savunmalıyız. Bizim haklarımızı başkasının savunmasını bekleyemeyiz. Bunu biz kendimiz yapmalıyız. Ben bunun için halkımın desteğini bekliyorum, ki onlara Eyalet Başkanı Yardımcısı olarak da hizmet edeyim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz