Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA ESRARENGİZ EVE POLİS BASKINI!

ATİNA’DA ESRARENGİZ EVE POLİS BASKINI!

21
0

Atina’da esrarengiz bir eve polis baskını yapıldı. Evde casuslukta kullanılan cihazlarla 4 kişi yakalandı!

Son 24 saatte Yunan basınında çıkan haberlerde, Atina’nın Palio Faliro semtinde, aralarında iki Türk’ün de bulunduğu dört kişilik bir ekip yasadışı telefon dinlemede kullanılan cihazlarla birlikte polis baskınıyla yakalandığı belirtiliyor.

Bir ihbarı değerlendiren Atina’daki Emniyet Teşkilatı birimine ait silahlı polisler Atina’nın Palio Faliro semtinde Metsovou 12 adresindeki bir daireye yaptıkları ani baskında iki Yunanlı ve aralarında iki Türk’ün de bulunduğu dört kişilik bir ekip, yasadışı telefon dinlemede kullanılan cihazlarla birlikte polis baskınıyla yakalandığı belirtiliyor. Baskın sırasında silahlı oldukları belirtilen dört kişi ile polis arasında çatışma tehdidi yaşandığı ifade ediliyor.

Yunanistan yasalarına göre casusluk dinleme cihazı bulundurulması suç teşkil etmiyor, ancak kullanılmasının suç olduğundan, yakalanan kişilerin de baskın anında bu cihazları kullanmadıklarından dolayı şu an için serbest bırakıldıkları belirtilirken, kişilerin yabancı gizli servislerle bağlantılı olduklarından şüphelenen Emniyet Teşkilatı’nın bu olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattığı belirtiliyor.

Polis baskını düzenlenen evde tespit edilen casusluk dinleme cihazlarına el konulduğu belirtilirken, bölgeye yakın bir mesafede ABD’nin Atina  Büyükelçiliği’nde görevli üst düzey bir diplomatın kaldığı evin bulunduğu ifade ediliyor.   

Yunanistan’da ilk defa böyle bir olayın yaşandığı belirtilirken, Yunanlılara 15 bavul casuslukta kullanılan dinleme cihazı satıldığı ve bu cihazların organize ofisler tarafından eski EYP ajanlarınca büyük şirketlerin önemli ticari çıkarlarında kullanıldığı da ifade ediliyor.

 

Kontranews.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz