Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA BÜYÜKELÇİSİ URAS, KONYA’DA ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

ATİNA BÜYÜKELÇİSİ URAS, KONYA’DA ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

16
0

MÜSİAD Konya Şubesi’nin davetlisi olarak Konya’da iş adamları ile bir araya gelen Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Konya’nın önde gelen kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya geldi.

 

MÜSİAD Konya Şubesinin davetlisi olarak Konyalı iş adamlarına Yunanistan’la ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkan Vekili Tahir Şahin, KTB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tunahan Aygın, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ve MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

 

Yunanistan’daki ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede Konyalı sanayicilerin Yunanistan’a ilgisini değerlendiren Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, “ Konyalı sanayicilerin Yunanistan’daki krizi fırsata çevirme yönündeki çalışmalarda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını” söyledi.

Yunanistan’la ilgili ikili öğretim çalışmaları olduğunu söyleyen Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “ Konya Üniversitesi olarak Yunanistan’dan Konya’ya öğrenim görmek isteyen öğrencileri getirmek için özel bir çalışmamız olacak” dedi.

 

Yunanistan ve Avrupa’da yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, “ Konyalı iş adamları bilgi, birikim ve güçlü kuruluşları ile dışa açılmak için her fırsatı değerlendirmek istiyorlar. Bu noktada Yunanistan’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu ülkede yapabileceğimiz iş fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Görüşmede KSO Başkan Vekili Tahir Şahin ve KTB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tunahan Aygın oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Yunanistan’la ilgi bilgilendirme toplantısının verimli geçtiğini belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “ Türkiye güçlü ekonomisi ile Dünya’nın güçlü ülkeleri arasında yerini almıştır. Dış politikada da güçlü olan yapımız sayesinde iş adamlarımızın farklı ülkelerde iş imkânlarını değerlendirmesi daha kolay hale gelmiştir” dedi.

 

Görüşmelerin ardından Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Mevlana müzesini ziyaret ederek müze hakkında bilgi aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz