Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAPÇI’DA HIDRELLEZ KUTLAMALARI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ŞAPÇI’DA HIDRELLEZ KUTLAMALARI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

17
0

Rodop ilinde faliyet gösteren Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği’nin düzenlediği geleneksel ‘Hıdrellez’ kutlaması 13 Mayıs 2012 Pazar günü Dendraki salonunda gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe; Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Necla Çavuş, Genel Sekreter Mehmet Ömer, yönetim kurulu üyeleri, D.E.B. Partisi Genel Bşakanı Mustafa Ali Çavuş, Maronya Şapçı Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet, Rodop milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Kara Yusuf, BAKEŞ Asbaşkanı Cafer Hafız Mehmet, B.T.A.Y.T. Derneği Asbaşkanı Osman İsmail’in yanısıra çok sayıda soydaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Necla Çavuş yaptı. Bu anlamlı günde tüm kadınların anneler gününü kutlayan Çavuş hanım; etkinliğe katılan misafirlere, iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra sırasıyla Belediye Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet, milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Kara Yusuf da söz alarak bu kültürel etkinliğin önemine değinen kısa birer konuşma yaptılar.

Etkinlik, Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği’ne bağlı çocuk eğitmeni Seher Mehmet Ali’nin öncülüğünde çocuklar şiir okuyarak devam etti. Daha ‘Grup Diyes’in söylediği ve Şirin Kara Yusuf’un seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla, etkinliğe katılanlara muhteşem bir müzik dinletisi sundular. Ayrıca Hıdrellez etkinliğine katılan konuklara etli pilav, ayran ve helva tatlısı ikram edildi. Şapçı’daki Hıdrellez kutlamaları, yapılan çeşitli aktivitelerle sona erdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz