Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANTONİS SAMARAS BATI TRAKYA’YA GELİYOR

ANTONİS SAMARAS BATI TRAKYA’YA GELİYOR

23
0

Nea Dimokratia (ND) Partisi Genel Başkanı Antonis Samaras, Batı Trakya’ya geliyor. Samaras, 15 Nisan Cuma günü önce İskeçe’yi (Xanthi) ziyaret edecek ardından sırasıyla Gümülcine, Dedeağaç bölgelerini ziyaret edeceği belirtiliyor.

İskeçe ziyaretinde önce İskeçe Metropoliti ve ardından da İskeçe’nin dağlık koluna geçerek Azınlık köylerini ziyaret edeceği açıklandı. Daha sonra İskeçe’ye dönüşünde İşçi Merkezi ve İskeçe Ticaret Odasını ziyaret etmesi bekleniyor.

Samaras, Cuma akşamı Gümülcine’ye (Komotini) geçerek partililerle biraraya gelecek ve bir konuşma yapması bekleniyor. Samaras’ın Yunanistan’ın tayin etmiş olduğu Müftü Meço Cemali’yi de ziyaret edeceği belirtiliyor.

ND Başkanı Samaras, Cumartesi günü sabah saatlerinde Gümülcine’de yerel kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmesinden sonra, Kozlukebir ve Şapçı belediyelerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Samaras’ın ayrıca Dedeaağaç’a (Alexandroupoli) geçerek Dedeağaç Belediye Başkanı Vangelis Lambakis ile bir araya geleceği belirtiliyor.

KOZLUKEBİR’DE SORUN OLABİLİR

Ancak Birlik gazetesi olarak elde ettiğimiz bilgilere göre, Samaras’ın Kozlukebir belediyesi ziyaretinde bir sıkıntı olduğu, Belediye Başkanı İbrahim Şerif’in Meclis üyelerinin Samaras’ın belediyeyi ziyaretine karşı çıktıkları iddia edildi.

Bilindiği üzere, Gümülcine’de 1990 yılında yaşanan tatsız olaylar “vandalizm” nedeniyle Batı Trakya Türk Azınlığı’nın içinde büyük bir kesimin bu olaylardan Samaras’ın sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Yine buna göre, Samaras’ın “Politiki Aniksi” (Siyasi Bahar) Parti Başkanı olduğu dönemde Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan Milletvekili adayı göstermemesi nedeniyle Azınlık içerisinde Samaras’a yönelik bakış açısının negative olduğu iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz