Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANASTASİADİS: “TÜRKİYE SOYKIRIMI KABUL ETSİN VE ÖZÜR DİLESİN”

ANASTASİADİS: “TÜRKİYE SOYKIRIMI KABUL ETSİN VE ÖZÜR DİLESİN”

27
0

Selanik’teki Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin Yunan devleti Kültür Bakanlığı Çağdaş Anıtlar Merkezi Kurulu tarafından “Anıt” kapsamına dahil edilmesi ile alaklı bir yorum da Nea Dimokratia (ND) Partisi Selanik Milletvekili Savvas Anastasiadis’ten geldi. Anastasiadis yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Pontus Soykırımı” anma törenlerinden hemen birkaç gün sonra Kültür Bakanlığı Çağdaş Anıtlar Merkezi Kurulu, tarihsel hatalı provokatif bir kararla Selanik’teki Kemal’in evini anıt olarak tanımladı.

Bir konseyin 15 üyesi, Yunan devleti Kültür Bakanı tarafından atanmış, demek ki tüm desteği almış, acımasızca ulusal hafızaya saldırıyorlar, binlerce Pontuslu Yunanlı ve Küçük Asya’lı Yunanlıların kasabının sözde evini “ulusal aspirasyon” olarak ilan ediyorlar.

Bizler, haksız yere kaybedilenlerin torunları olarak ve sadece bu değil, lider ve akıl hocası kasap Kemal’in gerçekleştirmiş olduğu suçlardan dolayı, Türkiye tarafından soykırımın derhal tanınmasını ve özür dilemesini talep ediyoruz.

Kültür Bakanlığı, bu hareketiyle bizlere ve onların da hafızalarına hakaret ediyor.

Kararın derhal geri çekilmesini talep ediyoruz”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz