Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AMVROSİOS: “MUHTIRALAR TÜRKİYE İLE SAVAŞ VE TOPLUMSAL İSYAN GETİRİYOR”

AMVROSİOS: “MUHTIRALAR TÜRKİYE İLE SAVAŞ VE TOPLUMSAL İSYAN GETİRİYOR”

14
0

Kalavriton Mitropoliti Amvrosios, “Yunanistan’da muhtıralar Türkiye ile savaş veya toplumsal isyan getiriyor” açıklamasında bulundu. Amvrosios açıklamasının devamında özetle şu ifadelere yer verdi.

“Ülkemiz yine Alman botu altında inliyor. Son tek renkli veya çok renkli, tek partili, üç partili ve iki partili hükümetler TROYKA denilenin gereksinimlerine tam mutabakata vardı. Boyun eğme kodunu tamamen uyguluyorlar. Başbakan olarak Papandreu ve Papakonstantinou’nun hain hareketleriyle ekonomik olarak belki gerekli kötüye ulaşmış olabiliriz. Ancak anlayamadığımız, tarihi ve bağımsız bir ülkenin, Yunanistan’ın bir hükümeti nasıl herşeye “EVET HEPSİNE” diyebilir.!!!

Başka siyasilerin günahlarını ödemek bütün yükü kaldırması için davet edilen sayın Samaras’tan Almanlara az da olsa bir “OHİ” (HAYIR) demesini bekliyorduk. Ulusal değerimiz için sadece tarihi bir hayır. Ancak bugüne kadar duyamadık. Belki TROYKA yetkilileri ile yapılan görüşmelerde gizli olarak söylenmiştir, ancak açıkça duyulmadı!

Bir HAYIR! çilekeş ve yaralı Yunan vatandaşına dayanma gücü verecekti. Yunanlıya, ki bugün aç ve mutsuz! Dört Yunanlıldan birinin yiyeceği yok! Ayrıca bazı Yunanlılar yaşamlarına feci şekilde intihar ederek son veriyorlar. Bugünlerde biri başını kesti!!! Bundan sonra maliyenin mıskaları üst üste gelmeye başlayınca birçok baş malesef düşecek! O zaman ana oğluna, oğlu da anasına ağlayacak! Bunları yazarken kehanetlerde bulunmuyoruz. Sağduyu bunları dikte ediyor.” 

Haber: Yıldız MEHMET 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz