Ana Sayfa Batı Trakya Ambulans Gelinceye Kadar Sahilde Can Verdi

Ambulans Gelinceye Kadar Sahilde Can Verdi

0
0

Batı Trakya’nın turizm merkezlerinden biri olarak bilinen Taşöz (Thassos) adasında Çekya’dan 51 yaşında bir bayan ambulans gelinceye kadar sahilde hayatını kaybetti.

Taşöz adasının Astrida sahilinde 27/06 Salı günü öğle saatlerinde bir trajedi yaşandı. Çekya’dan tatil için gelen bir bayan turist Astrida sahilinde hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının ifade ettiğine göre, 51 yaşındaki bayanın denizden çıktıktan birkaç saniye sonra aniden sahilde yere yığıldığı belirtiliyor.

İlk müdahaleyi ambulans gelinceye kadar 30-40 dakika boyunca sahilde bulunan Rumen turistlerin yaptığı belirtilirken, daha sonra özel bir doktorun sahile gelerek talihsiz bayanın hayatını kaybettiğini tespit ettiği ifade ediliyor. Adada bulunan tek ambulansın ise ancak 50 dakika sonra olay yerine gelebildiğine vurgu yapılıyor.

Adada bulunan Rumen turistler, turistik yerlerde uygun tıbbi koşullar için Forum Thassos aracılığıyla yerel ve ulusal makamlara başvuruda bulunuyor. Yerel basında çıkan haberlere göre, trajik olay turistlerin tepkisine neden oldu.

Yabancı turistler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, özel sigortaları olduğunu ancak Taşöz adasında sadece bir ambulans olduğu için işe yaramadığı tepkilerine yol açtı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz