Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALTIN ŞAFAK PARTİSİ BAZI AZINLIK KÖYLERİNDE BROŞÜR DAĞITTI

ALTIN ŞAFAK PARTİSİ BAZI AZINLIK KÖYLERİNDE BROŞÜR DAĞITTI

8
0

Birlik gazetesi olarak edindiğimiz bilgilere göre Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) Rodop İl Teşkilatı Örgütü 14 Ekim 2012 Pazar günü Sirkeli ve Kozlukebir köylerinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu hedef alan broşürler dağıttı.

Söz konusu broşürde şu ifadeler yer alıyor:

“Elen Müslümanı Arkadaş; Türk Konsolosluğu’nun çıraklarını dinleme. Onlar fanatizmiyle, senin temiz ruhunu zehirliyorlar. Bizim kutsal ülkemiz Yunanistan’da istediğimiz, birbirimizle barış içinde yaşamak. Biz senin dinine saygı duyuyoruz ve takdir ediyoruz. Senin de bizim dinimize karşı aynı saygı duyduğun gibi. Hepimiz evlerimize sahip çıkmak istiyoruz ve hiç kimsenin evini almak istemiyoruz. Bunu sana Cuma günü camide sahte liderlerin söylediği gibi. Gel bizimle beraber seni bu baskı altında tutanlardan kurtulmak için, korkmuş bir şekilde ve bu kişiler senin bir Yunan vatandaşı olarak bütün haklarından en iyi şekilde yararlanmadan bırakmıyorlar. Ortak düşmanımız Türk Konsolosluğu’dur. Türkler Türkiye’de ve Yunanlılar Yunanistan’da.”

Son olarak bölge halkı; bu kirli oyunları ciddiye almadıklarını, bu olayların iki halkı bölmeye yönelik faaliyetler olarak gördüklerini ifade ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz