Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ SOYDAN: “BALKANLAR’IN SESİ OLACAĞIZ”

ALİ SOYDAN: “BALKANLAR’IN SESİ OLACAĞIZ”

13
0

Balkan ülkelerinde görev yapan yaklaşık 50 Türk gazeteci, Trakya Gazeteciler Derneği’nin organize ettiği 1’nci Balkan Buluşması’nda 10 Ocak 2013 tarihinde Edirne’de bir araya geldi. Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, merkezi Edirne’de olacak bir Balkan Basın Birliği kurmak istediklerini ifade etti.

Kuruluş çalışmaları devam eden Edirne merkezli Balkan Basın Birliği, Brüksel, New York gibi şehirlerde ofis açarak Balkan coğrafyasının sesini duyuracak.

“Balkan Basın Birliği kurulmak üzere ve kısa sürede faaliyetlerine başlayacak”

Trakya Gazeteciler Derneği Genel Başkanı ve Balkan Basın Birliği Kurucu Genel Başkanı Ali Soydan, yapmış olduğu açıklamada, Edirne merkezli Balkan Basın Birliği’nin kuruluş aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Balkan Basın Birliği’nin kurucu yönetim kurulunun, aralarında Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya’dan gazetecilerle oluşturulduğunu anlatan Soydan, Edirne merkezli olarak kurulacak Balkan Basın Birliği’nin kısa sürede faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Brüksel ve New York’ta birer ofis açacaklarını dile getiren Soydan, Balkanlar’daki her türlü sorunu, gazeteci gözüyle, gazeteci ağzıyla uluslararası kuruluşlara bildireceklerini söyledi.

“Arkadaşlarımız, dindaşlarımız, soydaşlarımızın bundan sonra kan ve gözyaşlarını değil, mutluluklarını heyecanlarını güzelliklerini kültürel paylaşımlarını iletişim halinde olarak aktif hale getirebilelim” diyen Soydan, “İlk önce internet sitemiz devreye girecek. Sonra yazılı basın olarak birkaç dilde yayınlanacak gazete devreye girecek. Daha sonra da Balkanlar’a yönelik bir radyo ve televizyonu aktif hale getireceğiz” diye konuştu.

Balkan gazetecileri memnun

Yunanistan Trakya’nın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdülhalim Dede de böyle bir oluşumun yurt dışında görev yapan Türk gazeteciler olarak kendilerini mutlu ettiklerini söyledi.

Birlikten her zaman kuvvet doğacağının bilindiğini ifade eden Dede, ”Mutluyuz, çünkü Evlad-ı Fatiha’nın birer parçası olan bütün Rumeli’nin gazetecileri bir araya gelip Balkan Basın Birliği’nin kurulmasının ilk adımını attık. Hayırlı olur inşallah” dedi.

Dede, kendi sıkıntıları ve dertlerini paylaşarak daha iyi günlere erişebileceklerini anlatarak, ”Balkanlar’da yaşayan Türkler’in ve azınlıkların Türk gazetecileri olarak bizlerin nasıl daha iyi hizmet etme imkanına sahip olduğumuzu araştıracağız. Türkiye, 100 yıl sonra da olsa Balkanlar’daki soydaşlarını, Balkanlar’daki Türkler’i bir araya getirdiği için mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Bulgaristan Kırcaali Haber Genel Yayın Yönetmeni Müzekki Ahmet de birlik ve beraberliğin kattığı değerin, gelecekte daha iyi anlaşılacağını ifade etti.

Romanya Radyo T muhabiri Derya Amet de Balkan Basın Birliği’nin kurulmasının, Balkanlar’daki gazetecilerin sorunlarının çözülmesi için önemli olduğunu kaydetti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz