Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AKDENİZ’DE RUS DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KURULDU

AKDENİZ’DE RUS DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KURULDU

19
0

Rusya’nın silahlı kuvvetlerinin merkezi yönetimini ziyaret eden Başbakan Vladimir Putin, Akdeniz’de Rus Deniz Kuvvetleri Komutanlığı”nın resmi kuruluşunda yaptığı konuşmasında, “Rusya Akdeniz’de ulusal çıkarları barındıracak meşru kalıcı bir deniz varlığını sağlayacak koşulları oluşturmaya kararlıdır” ifadelerine yer verdi.

Putin konuşmasının devamında, “Bu bir stratejik önemli bölgedir. Orada çıkarlarımız var. Çıkarlar, Rusya’nın ulusal bütünlüğünün sağlanması ile ilgilidir. Rus Deniz Kuvvetleri’nin bölgedeki varlığı ile kimseye kılıç sallamıyoruz. Biz zaten ortaklarımızla ve NATO ülkeleri de dahil olmak üzere, deniz alanlarında suç grupları tarafından yöneltilen tehditleri ele almak için çok şeyler yaptık.” dedi.

Rus Donanması Limnos adasının güneydoğusu’nda, Astipaleas ve Kithiras’ın güneyinde sürekli bir biçimde bulunacak. Donanma bu bölgede 16 adet yüzeysel gemi ve 9 adet denizaltı savunması helikoperini daimi olarak bulunduracak.

Rus Silahlı Kuvvetleri Başkanı Valery Gerasimov, bu deniz gücünün akdenizde ve bu bölgelerde jeo-stratejik ve operasyonel duruma göre değişken bir şekilde hareket edeceğini belirttiği ifade ediliyor. Gerasimov, bu Akdeniz Gücü’nün Karadeniz Filosu komutası altında yer alacağını ve bu gücün başının “Admiral Panteleyev” destroyeri olacağı belirtiliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz