Ana Sayfa Türkiye | Dünya “ABD’nin Yunanistan’da Kurduğu 9 Üs Güvenliğimize Tehdittir”

“ABD’nin Yunanistan’da Kurduğu 9 Üs Güvenliğimize Tehdittir”

1
0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Akdeniz ve Ege’de gerilimi tırmandıran, tahrik ve tacizlerini seriye bağlayan Yunanistan ateşle oynamaktadır.” Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye’ye F-16 satışına engel olmak için ABD’de lobi yapması, Yunan ordusunun tahrik ve tacizleriyle gerilen ilişkilere değinen Bahçeli, Atina yönetimine sert sözlerle yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Yunanistan ile son dönemde gerilen ilişkilere değindi. Bahçeli “Akdeniz ve Ege’de gerilimi tırmandıran, tahrik ve tacizlerini seriye bağlayan Yunanistan ateşle oynamaktadır. Miçotakis yönetimi, denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Denizin dibini canı tekrar çekmektedir. ABD’nin Yunanistan’da kurduğu 9 üs güvenliğimize tehdittir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, “Miçotakis yönetimi, denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Denizin dibini canı tekrar çekmektedir. Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD’nin Yunanistan’da kurduğu 9 üs güvenliğimize tehdittir. ABD’nin Yunanistan’ı maşa olarak kullanıyor. Karşımızdaki bu stratejik de baksan bize göre sonuç değişmeyecektir. İç ve dış işgal cephesi şu gerçeği bir an aklından çıkarmasın ki; çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz