Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD Savaş Makinelerini Volos’a Getirdi

ABD Savaş Makinelerini Volos’a Getirdi

40
0

ABD Ordusu’na ait savaş helikopterleri Yunanistan’ın Thessalia bölgesi Volos limanına ulaştı.

ABD Ordusu’nun Kara Kuvvetleri 3. Havacılık Tugayı’na ait savaş helikopterleri ve askeri teçhizat ARC şirketine ait Endurance gemisiyle dün gece saatlerinde Volos limanına ulaştı ve buradan da 8 ay süreyle konuşlanacağı Stefanovikio’ya taşınmaya başlandı.

Apache, Chinook ve BlackHawk helikopterlerinin 26 Ekim 2019 sabah erkenden başlayan sevkiyatı, en üst düzeyde güvenlik önlemleri altında hem limanda hem de Volos-Velestino karayolundan Stefanovikio’ya kadar devam ediyor.   Volos bölgesinde konuşlanacak olan ABD askeri güçleri, Stefanovikio ve Yunan Ordusuna ait Nea İonia bölgesinde “Georgoula” kışlasında bulunan 32. Deniz Komandoları Tugayı tesislerinin genişletme çalışmalarına da en kısa zamanda başlanacak.

Kasım sonunda ise 173. Hava İndirme Tugayı Volos’a gelerek burada konuşlanacak. Böylece, ABD Ordusu helikopter üssü olarak Stefanovikio’yu kullanırken, Dedeağaç ile de bir köprü oluşturulacak.

Öte yandan ABD Ordusuna ait 400 personelin bulunduğu Volos’taki 3-17 CAV askeri birliğin komutanı Yarbay Kliff Causey, Volos Belediye Başkanı Ahilleas Beos’u ziyaret ederek gösterdikleri misafirperverlikten dolayı kendisine teşekkür etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz