Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD ATİNA BÜYÜKELÇİSİ PEARCE PAVLİDİS’İ ZİYARET ETTİ VE TAYİNLİ MÜFTÜLERLE GÖRÜŞTÜ

ABD ATİNA BÜYÜKELÇİSİ PEARCE PAVLİDİS’İ ZİYARET ETTİ VE TAYİNLİ MÜFTÜLERLE GÖRÜŞTÜ

18
0

ABD’nin Atina Büyükelçisi David Pearce Gümülcine’de (Komotini) Bölge Başkanı Yorgos Pavlidis’i makamında ziyaret etti ve Yunanistan’ın Batı Trakya’da üç İle tayin etmiş olduğu tayinli Müftülerle ARCADİA Oteli’nde görüştü.  

Temaslarda bulunmak üzere 16 Aralık 2014 Salı günü Gümülcine’de temaslarda bulunan Büyükelçi David Pearce‘se ABD’nin Selanik Konsolosu Robert Sanders ile birlikte Doğu Makedonya-Trakya Bölge Başkanı Yorgos Pavlidis’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamalarda, Büyükelçi Pearce’nin bölgeye yaptığı ilk ziyaret olduğunu ve bölgenin turizm potansiyeli ve karşılıklı eğitim konularının ele alındığı belirtildi.

Ancak BİRLİK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, görüşmede ağırlıklı olarak bölgenin stratelik konumu nedeniyle bölgeden geçecek olan Doğal Gaz boru hatlarının planlaması ile ilgili detaylı olarak bazı konuların ele alındığı belirtildi.

TAYİNLİ MÜFTÜLERLE GÖRÜŞTÜ

Büyükelçi David Pearce ayrıca dün de Yunanistan’ın tayin etmiş olduğu Müftüler Meço Cemali, Mehmet Emin Şinikoğlu ve Mehmet Damatoğlu ile de yaklaşık 2 saat Gümülcine dışında bulunan ARCADİA Oteli’nde görüştü.  

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2co2ww_abd-atina-buyukelcisi-pavlidis-ziyareti_news 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz