Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 500 BİN İSYANCI SİNTAGMA MEYDANINDA

500 BİN İSYANCI SİNTAGMA MEYDANINDA

23
0

Sintagma Meydanı başta olmak üzere yaklaşık 500 isyancı Atina’da toplandı ve Bakanlar, Milletvekilleri aleyhinde sologanlar atarak derhal Meclisi terketmelerini istediler.

Sintagma Meydanı haricinde, Kolokotroni caddesinden Fillelinon caddesine, Mitropoleos, Ermou, Karageorgi, Servias’a kadar sokaklar caddeler tıklım tıklım doluydu.

Başbakan Papandreu’nun seçim gezilerini ve toplantılarını yönlendiren Tasos Birsim, Radio Zougla’ya verdiği demeçte, halkın sokaklara döküldüğünü ve bu geceki kalabalığın yaklaşık 500 bin kişinin katılımıyla gerçekleştiğini söyledi. Birsim, “İnsanların bu akışı Halkida’daki (Eğriboz Yarımadası) git geli andırıyor” dedi.

Saat 18:00’da başlayan insan seli şu an saat 00:35 olmasına rağmen devam ediyor. İsyancılar’a destek olmak üzere motosikletli grupların şu an itibarıyla Sindagma Meydanına gelmeleri değişik bir atmosfer oluşturdu ve atılan sloganlarda ve Radio Zougla’ya konuşanların, “hırsızlar, hırsızlar, defolun gidin”, “Kardak’ı bunlar satsada biz Yunanlı ruhunu içinde yaşatanlar asla satmayacağız”, “Komotini’de (Gümülcine) fabrikalar kapandı, Bulgaristan’a gittiler,” “Özbekistan’da çalışıyoruz” ifadeleri dikkar çekiyor.

 

Selanik’te 15 bin kişi Beyaz Kule etrafında toplandı. Ellerinde tencere, tava ve kaşıklarla protesto eden isyancıların AB aleyhinde sloganlar attıkları belirtiliyor.

Patra’da Tır kamyonlarının üzerine “hırsızlar şimdi kaçsınlar” yazılı pankartar asıldığı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz