Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 2013 SEÇEK YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVANLI’ĞI GÖKHAN ARICI KAZANDI

2013 SEÇEK YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVANLI’ĞI GÖKHAN ARICI KAZANDI

18
0

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 16-17-18 Ağustos tarihlerinde Seçek yaylasında gerçekleştirildi. Yağlı güreşlerde Başpehlivalığı Türkiye Karamürsel’den Gökhan Arıcı Kazandı.

Seçek etkinlikleri bugün düzenlenen kültürel etkinlikler ve yağlı güreş finalleriyle sona erdi. Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sezgin Tanrıkulu, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Pencal ve Yönetim Kurulu, Evros-Meriç İli Din Görevlileri Başkanı Abdurrahim Kuru, Bulgaristan- Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman ve Başkan Yardımcısı Sabri Mehmetali, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Edirne Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, diğer azınlık sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Pencal burada yapmış olduğu konuşmada, Meriç’ten Karasu’ya kadar herkesin bu etkinliğe sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altıntaş da, ilk defa ata topraklarını görmenin sevinci içinde olduğunu ifade etti.

Bulgaristan Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman da, Bulgaristan’lı soydaşlardan selamlar getirdiğini belirterek, Balkanlar’daki Türklerin birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Protokol konuşmaları sonrasında Seçek Derneği tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi. Etkinliğin diğer bölümünde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Toplulukları, ses sanatçıları ve diğer dans toplulukları sahne aldılar.

Etkinliğin sonunda yağlı güreşlerin final bölümüne geçilerek, müsabakalar sonunda 2013 Başpehlivanlığı Türkiye Karmürsel’den katılan Gökhan Arıcı kazandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz