Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 2011 ALANTEPE AĞALIĞINA AHMET KIR HÜSEYİN AZİZ TALİP OLDU

2011 ALANTEPE AĞALIĞINA AHMET KIR HÜSEYİN AZİZ TALİP OLDU

13
0

Kozlukebir Belediyesi tarafından 9, 10 ve 11 Eylül tarihlerinde organize edilecek olan 2011 Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri ağalığına Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kuzören köyünden Sayın Ahmet Kır Hüseyin Aziz talip oldu.

AHMET KIR HÜSEYİN AZİZ KİMDİR?

1947 yılında Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kuzören köyünde doğan Ahmet Kır Hüseyin Aziz üç çocuk babasıdır. Uzun yıllardan beri Gümülcine’de ikamet etmekle birlikte çiftçilik mesleğiyle uğraşmaktadır.

2011 Alantepe Ağası Ahmet Kır Hüseyin Aziz’in etkinliklerle ilgili mesajı;

“Asırlara dayanan Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’nin her yıl düzenli olarak yapılması şüphesiz Batı Trakya Türk toplumunun geleneklerine, göreneklerine örf ve adetlerine bağlılığının en güzel göstergesidir. Bu yapılacak olan 2011 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağalığına talip oldum.

Ağalığa talip olmamın nedeni toplumumuzun geleneklerini önemsemem, bağlı olmam ve bunların devam ederek gelecek kuşaklara aktarılması konusunda katkımın olmasını istedim. Buradan bütün Batı Trakya Türkleri ve bölgede yaşayan bütün Hristiyan hemşehrilerimize şunu belirtmek isterim. Gelin Alantepe’de kardeşliği, dosluğu, birlik beraberliği birlikte yaşayalım ve bölgemizdeki barışa hep birlikte ele ele, gönül gönüle vererek katkı sağlayalım.

9, 10 ve 11 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 2011 Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’ne hepinizi davet ediyor ve şimdiden tüm Müslüman Alemine Mübârek Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

Unutmayalım ki, Alantepe köklü geçmişimizin simgelerinden biridir.”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz