Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 13. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

13. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

26
0

13. Batı Trakyalılar Panayırı ve 7. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gördü.

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından geleneksel oalrak her yıl düzenlenen düzenlenen 13. Batı Trakyalılar Panayırı ve 7. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası Gündoğdu Köyü’nde gerçekleştirildi.

Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse ve yönetim kurulu üyeleri tarafından davetlilerin mesire alanı girişinde mehter marşları ile karşılandığı şampiyonaya Genel Başkanı Av. Burhaneddin Hakgüder, İkinci Başkan Op. Dr. Erol Kaşifoğlu, Genel Sekreter Av. Necmettin Hüseyin, Teşkilat Başkanı Ahmet Koç, Genel Başkan Yardımcıları Musa Yurt, Lütfü Bodur, Adnan Apti, İzmir Şube Başkanı Av. Aydın Özcan, Soma Şube Başkanı Mustafa Mestan, İzmit Şube Başkanı Sabri Mutlu, AKP Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli ve Aykan Erdemir, Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, Batı Trakya’dan Kozlukepir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Toplumsal Hareket Lideri Sadettin Şakir Hüseyin, Hemetli eski nahiye müdürü Mehmet Eminoğlu, Gümülcine S.Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ve çok sayıda davetli olarak katıldı.

 

Hafta içi gerçekleşen hain terör saldırısı nedeniyle geleneksel etkinliğimizin açılış bölümündeki eğlence programı iptal edilirken, şehitlerimiz için Kuran’ı Kerim okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile program başladı.

Şube başkanımız Şükrü Köse açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde, şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diledi. Panayıra katılan hemşehrilerimize ve destek veren sponsorlara teşekkür eden şube başkanımız elim ve üzücü olay nedeniyle konuşmasını kısa keserek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Şube başkanımızdan sonra söz alan Genel Başkan Av.Burhaneddin Hakgüder hain terör saldırısını kınayarak “Bugün bu etkinlik toplumumuzun bu tür olaylar karşısında kenetlenmesinin sembolü olmadır. 13. Yılında 13 şehidimizle özdeşleşmeli ve asla unutulmamalıdır. Bu yüzden, bugün sorunlarımızı, isteklerimizi, taleplerimizi dile getirmeyeceğiz, bugün başka konulardan söz etmeyeceğiz. Bu toplum evlatlarına, aziz şehitlerine, onların hatıralarına ve inançla korudukları bu güzel vatana sahip çıkıyor. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.” diyerek sözlerine son verdi. Diğer katılımcılarda kısaca halkı selamlamak üzere söz alırken, daha sonra yağlı güreşlerin startı verildi.

 

Konuşmaların ardından katılımcılara içim hazırlanan pilav ikramı başlatılması için panayır ağası Cengiz Resimoğlu, milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu , şube başkanımız Şükrü Köse ve Genel Başkanımız Burhanettin Hakgüder’le birlikte kazan başında açılış yapıldı.

 

150 sporcunun yer aldığı şampiyonaya, Türkiye’nin dört bir yanından katılan güreşçilerin yanı sıra Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan da birçok pehlivan katıldı. Kıran kırana geçen mücadeleler izleyicilerim büyük ilgisi ile izlendi.

 

Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada güreşçiler 9 kategoride mücadele etti. Bu yılda şampiyon değişmedi, Başpehlivan Murat Aydoğdu oldu. Panayır ağası Cengiz Resimoğlu yine Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası ağası seçildi.

 

7.Uluslararası Balkan Yağlı Güreşleri müsabaka sonuçları aşağıdaki şekilde neticelendi. Panayırımıza 13. Yıldır destek veren halkımız başta olmak üzere tüm sponsorlarımızı, belediye başkanlarımızı, şube yöneticilerimizi gösterilen emek ve bu güzel etkinlik nedeniyle kutlarız.

 

BAŞ

1- Murat Aydoğdu

2- Yüksel Kolay

3- Sezgin Yüksel

3- Mükerrem Kıyu

 

BAŞALTI

1- İmdat Ertan

2- Tahir Yılmaz

3- Metin Kılıç

 

 

BÜYÜK ORTA

1- Halit Parlak

2- Bekir Okumuş

3- Ayhan Çelik

3- Özcan Öncül

 

K.ORTA B.BOY

1- Barış Katmerlikaya

2- Adem Ustaoğlu

3- Mustafa Ay

3- Memiş Katmerlikaya

 

K.ORTA K.BOY

1- Emre Karabacak

2- Tuncay Yakışır

3- Mehmet Kaya

3- Yalçın Öncül

 

DESTE

1- Emre Türk

2- Recep Açıkgöz

3- Okan Yavuz

3- Turhan Gündoğan

 

AYAK

1- Aziz Yılmaz

2- Muhammet Avcı

3- Ferdi Zengin

3- Abdurrahim Şahin

 

TOZKOPORAN

1- Ahmet Özdemir

2- Yıldırım Topol

3- Yavuz Demir

3- Burak Doğan

 

TEŞVİK

1- Enes Uslu

2- Hasan Yılmaz

3- Yeşilyurt Tuncay

3- Düzgün Canpolat

 

MİNİK 2

1- İsa Demir

2- Bilal Top

3- Mustafa Alsaç

3- Sergen Tuncay

 

MİNİK 1

1- Feyzullah Aktürk

2- Celal Can Şahin

3- Mehmet Erbay

3- A.Osman Erbay

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz