Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 10. GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

10. GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

14
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Bayan İrşad Ekibi tarafından her yıl düzenlenen Geneksel Aşure Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Bayan İrşad Ekibi tarafından her yıl düzenlenen Geneksel Aşure Etkinliği’nin 10’nuncusu bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Havanın yağışlı olmasına ragmen yaklaşık 2 bin bayan etkinliğe akın etti.

Gümülcine’deki etkinliğe katılanlar arasında evsahibi Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in yanı sıra, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı, Muavin Konsoloslar Derya Ocak, Davut Ocak ve Osman Şahin, DEB Partisi Kadın Kolları Temsilcileri, Türkiye’den AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Kırklareli AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve eşi Şükran Kerman, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, BİHLİMDER Dernek Başkanı Mehmet Emin Ahmet, SÖPA Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda soydaş katıldı.

Bu yıl etkinliğe konuşmacı olarak T.C.Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinden Saliha Bekiroğlu ve Aynur Bedavalar konuşmacı olarak katıldı. 

Etkinliğin sunuculuğunu Gümülcine Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi Başkanı Hacer Karaali yaptı. Haseki, katılımcılara ve aşurenin hazırlanmasında katkı sağlayanlara teşekkür ederek, etkinliğe gönderilen mesajları okudu. Etkinliğe Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Batı Trakyalı Türkiye’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve ayrıca Cezayir, Ürdün, Pakistan ve Endonezya Büyükelçilikleri birer teşekkür mesajı gönderdiler.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x51cbnv_asure-etkinligi-gumulcine-secilmis-muftulugu-2016_news

 

Müftü İbrahim Şerif’in konuşması:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x51c7gw_muftu-ibrahim-serif-asure-etkinligi-2016_news

AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın konuşması:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x51c92q_akp-canakkale-il-baskani-yesim-karadag-gumulcine-asure-etkinligi_news

Muavin Konsolos Davut Ocak’ın konuşması:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x51c6dg_muavin-konsolos-davut-ocak-in-konusmasi_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz