Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: “ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ”

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: “ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ”

25
0

Πλήρης διάσταση απόψεων επικρατεί μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, και του πρόεδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, για τις επικείμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή της Δ.Θράκης, κάτι που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις τους.

 

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής σε συνέντευξη του σε εφημερίδα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των μειονοτικών σχολείων απάντησε πως “δεν κλείνουμε σχολεία για να γίνει εξοικονόμηση χρημάτων, όπως προσπάθησαν κάποιοι να το παρουσιάσουν. Αντίθετα είπαμε ότι δεν μπορούν να σταθούν μονοθέσια- ακόμη και διθέσια σχολεία- που σημαίνει ότι ένας δάσκαλος κάνει μάθημα σε ένα παιδάκι της πρώτης δημοτικού και ταυτόχρονα σε ένα παιδί της έκτης. Αντιθέτως, κάποια από αυτά τα σχολεία θα γίνουν και πειραματικά και γι΄ αυτό ακριβώς νομίζω ότι πείσθηκε και ο πολίτης της περιοχής μας. Το κριτήριο είναι μόνο παιδαγωγικό. Η διαβούλευση δεν μπορεί να γίνεται ούτε μόνο με τους πολιτικούς ούτε με τους βουλευτές ούτε με άτομα που έχουν μεν πολιτικά αξιώματα, που σαφώς εκφράζουν την κοινωνία αλλά με ένα συγκεκριμένο τρόπο και μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο. Θα πρέπει στη διαβούλευση και των μειονοτικών θεμάτων να μπουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι μπορούν πλέον να δουν την μειονοτική εκπαίδευση με ένα ξεκάθαρο, ανοιχτό και πιο προοδευμένο και προχωρημένο τρόπο”.

 

ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ: “TO ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”

 

Αντιθέτως, ο κ. Χατζηοσμάν σε δηλώσεις του στην Προύσα κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του και απαντώντας σε ερώτημα του Δημάρχου Οσμάνγκαζι κ. Μουσταφά Ντουντάρ για τα τουρκικά δημοτικά μειονοτικά σχολεία, ανέφερε πως μειώθηκε ο αριθμός των σχολείων που θα συνενωθούνε και υπογράμμισε πως το θέμα σχετίζεται με την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηοσμάν, ανέφερε πως “ο στόχος είναι να υπάρξουν συνενώσεις 1933 σχολείων σε όλη τη χώρα ώστε ο αριθμός τους να φτάσει στα 877, και πως ενώ στα πλαίσια αυτού του σχεδίου περιλαμβάνονταν και 60 τουρκικά δημοτικά σχολεία τελικά αυτός ο αριθμός θα πέσει στα 15”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz