Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

20
0

Στην İstanbul πραγματοποιήθηκε η συνάντηση «Αποκρατικοποιήσεις, Εξαγορά και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα, που περνάει δύσκολες μέρες αυτό τον καιρό λόγω της οικονομικής κρίσης, παρουσίασε στον τουρκικό επιχειρηματικό κόσμο στην İstanbul πακέτο ιδιωτικοποίησης ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποίησης βρίσκονται πάρα πολλοί τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός και η ελληνική κυβέρνηση που προωθεί το πρόγραμμα υπόσχεται να κάνει διευκολύνσεις σε όσους θέλουν να επενδύσουν.

 

«Αποκρατικοποιήσεις, Εξαγορές και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα» ήταν το όνομα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην İstanbul.

Το πακέτο ιδιωτικοποίησης περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα όπως αεροδρόμια, μαρίνες, ξενοδοχεία, ακίνητα σε κάποια νησιά, ένα μέρος της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, φυσικό αέριο και την διαχείριση των τρένων και εργοστάσια.

Ο συμπρόεδρος του Τουρκοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, Selim Egeli, είπε ότι η ιδιωτικοποίηση είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές του πακέτου σταθερότητας στην Ελλάδα.

Ο Selim Egeli τόνισε επίσης ότι αρκετοί Τούρκοι επενδυτές εκδηλώνουν ενδιαφέρουν για το θέμα.

 

Ενώ η Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Στελεχών και Επιχειρηματιών, Burcu Akdarı, είπε ότι βλέπουν πως υπάρχει ένα δυναμικό για τις τουρκικές εταιρίες ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και ενέργειας.

Ο συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Πάνος Πρωτοψάλτης από την πλευρά του είπε ότι περιμένουν έσοδα 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz