Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İZMİR’DE YUNANİSTAN PAZARI İŞ FIRSATLARI SEMİNERİ

İZMİR’DE YUNANİSTAN PAZARI İŞ FIRSATLARI SEMİNERİ

29
0

Ege İhracatçı Birlikleri, eylül ayında düzenlenecek Selanik Enternasyonal Fuarı’na “Türkiye Milli Katılım Organizasyonu” ile gitmeye hazırlanıyor.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan açıklamaya göre, iki ülkeden iş adamlarının girişimiyle düzenlenen “Yunanistan Pazarı İş Fırsatları Semineri”nde İzmir ve Selanik arasındaki iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, iki kent arasındaki işbirliğini arttırmak için önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyetle Selanik’i ziyaret ettiklerini daha sonra da İzmir’de Türk ve Yunan başbakanları ile bazı bakanların katılımıyla Türkiye-Yunanistan İş Forumu düzenlendiğini hatırlattı.

Ünlütürk, bütün bu çalışmaların sonuç vermeye başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği ve Yunanistan ekonomik krizin etkilerinden kurtulma sürecinde. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticareti geliştirmek için iki tarafta istekli. Türkiye Yunanistan İş Forumu’nda gündeme gelen Selanik İzmir feribot seferlerinin kısa sürede hayata geçmesi çok önemli. İş insanlarının daha fazla işbirliği yapması için ulaşım şart. 10-18 Eylül 2016 tarihlerinde Selanik’te düzenlenecek ve Kuzey Yunanistan’ın en önemli fuarı olan Selanik Enternasyonal Fuarı’na Ege İhracatçı Birlikleri olarak Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık.”

Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefanos Hacimanolis da Yunanistan’ın ekonomisindeki durgunluğa karşın ülkesinin büyük fırsatlar barındırdığını, ticaret için Selanik’in doğru adres olduğunu ifade etti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz