Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE DESTEK

YUNANİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE DESTEK

28
0

Yunanistan’ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Vekili Yorgos Katrugalos özel bir radyoya verdiği demeçte, Türkiye, Yunanistan ve AB ilişkilerini değerlendirdi. Katrugalos, “Müzakerelerinin durdurulması sadece Türkiye için değil, iyi komşuluk ilişkileri ve bölgedeki istikrar açısından da büyük bir hata olur” dedi.

Yunanistan’ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Vekili Yorgos Katrugalos, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki katılım müzakerelerinin durdurulmasının büyük bir hata olacağını söyledi.

Yunanistan ve Türkiye arasında herhangi bir gerginliğin iki halk için de zarar anlamına geldiğini belirten Katrugalos, “Türkiye ile Ege’de bir gerginliğin tırmandırılmasına Yunanistan taraf olmayacak.” ifadesini kullandı.

Katrugalos, Türkiye ve AB arasında ilişkileri “bilek güreşine” benzeterek, bazı Avrupa ülkelerinde Türkiye ile ilişkilerin iç siyaset maksatlı kullanıldığı yorumunda bulundu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) Türkiye’ye yönelik aldığı “siyasi denetim” kararını anımsatan Katrugalos, “Müzakerelerinin durdurulması sadece Türkiye için değil, iyi komşuluk ilişkileri ve bölgedeki istikrar açısından da büyük bir hata olur.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz