Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DAKİ T.C.BAŞKONSOLOSLUKLARINDAN DUYURU

YUNANİSTAN’DAKİ T.C.BAŞKONSOLOSLUKLARINDAN DUYURU

25
0

Yunanistan’a Giriş ve Çıkışlarda 10.000 Avro’yu geçen Döviz ya da Değerli Kağıdın Beyan Edilmesi Zorunluluğuna ilişkin Duyuru.

Yunanistan’a girişte ve çıkışta vatandaşlarımızın beraberlerinde bulunan döviz ve/veya çek, senet, bono, tahvil gibi değerli kağıt miktarında herhangi bir kısıtlama bulunmamakla birlikte, 10.000 (on bin) Avro’yu geçen döviz ve/veya çek, senet, bono, tahvil gibi değerli kağıtların gümrük kontrolleri esnasında Yunan makamlarına beyan edilmesi zorunludur. Beyan edilen meblağ, Yunan makamlarınca herhangi bir kesintiye tabi tutulmamaktadır.

Öte yandan, Yunanistan’a giriş ve çıkışta beyan edilmeyen 10.000 Avro ve üzeri döviz ve/veya çek, senet, bono, tahvil vb. değerli kağıtlar gümrük kontrolleri sırasında tespit edildiği takdirde, önce el konulmakta, meblağına göre çeşitli oranlarda vergi kesintisi yapılmakta, geri kalan miktarın kişiye iade edilip edilmeyeceğine ise yapılan araştırma sonunda karar verilmekte ve iadesi uzun zaman alabilmektedir.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Yunanistan’a girişte beraberlerinde bulunan 10.000 Avro’yu geçen döviz ve/veya çek, senet, bono, tahvil gibi değerli kağıtları gümrük kontrolleri esnasında Yunan makamlarına beyan etmeleri olası mağduriyetlerin önlenmesi bakımından önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz