Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA DOKTORDAN ÇOK PAPAZ VAR

YUNANİSTAN’DA DOKTORDAN ÇOK PAPAZ VAR

28
0

Yunanistan İdari Reformlar Bakanlığı, Yunanistan’ın, kreditörleri ile (AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF) mali destek karşılığında imzaladığı memorandum çerçevesinde yapılan uygulama sonucu kamu çalışanlarının sayısı her yıl ortalama 21 bin kişi azaltılırken, 2009 yılında 692 bin 907 olarak belirlenen memur sayısının 2015 yılı sonunda 566 bin 913’e düşürüldüğünü açıkladı.

İdari Reformlar Bakanlığı’nın Kamu İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlanan verilere göre, yüzde 61’i sağlık sektörü çalışanları, eğitimciler, din adamları ve üniformalı memurlardan (polis, itfaiyeci, sahil güvenlik memurları) oluşan kadrolu memurların yüzde 39,68’i üniversite, yüzde 9,35’i teknik okul, yüzde 49,08’i ise lise mezunu.

PAPAZLAR İÇ SAVAŞ DÖNEMİNDE DEVLET MEMURU YAPILMIŞTI

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, memur sayısının azaltılmasının daha çok sözleşmelerin yenilenmemesi ve emekliye ayrılanların yerine az sayıda yeni memur alma şeklinde olduğu belirtilirken, uygulama kapsamında memur sayısında önemli düşüş olduğu ancak kamuda görevli din adamlarının sayısında yeterince azalma olmadığı ileri sürüldü. Kamu kurumlarında görev yapan ve maaşları devlet tarafından ödenen ruhban sınıfının devlet hastanelerindeki doktorlardan daha çok olduğu ifade edilen haberlerde, Yunanistan Sağlık Sistemi’nde (ESY) çalışan 7 bin 271 doktora karşılık, kamuda kurumlarında 9 bin 298 din adamının görevli bulunduğu kaydedildi. Yunanistan’da büyük mal varlığı olan ve ekonomik özerkliği bulunan Yunan Kilisesi üyesi Ortodoks din adamları (papazlar, kilise görevlileri) 1945 yılında iç savaş döneminde devlet memuru statüsüne alınmıştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz