Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI KAMMENOS’TAN RUSYA’YA TAM DESTEK

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI KAMMENOS’TAN RUSYA’YA TAM DESTEK

18
0

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Türk jetleri tarafından sınır ihlali nedeniyle düşürdüğü Rus uçağının Suriye hava sahasında vurulduğunu söyledi.

Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 tipi savaş uçağının Suriye hava sahasında vurulduğunu söyleyen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Bu gerçeği Türkiye de kabul ediyor. Eğer aksi olsaydı Türkiye, NATO’dan Kuzey Atlantik Antlaşmasının 5. maddesine göre hareket etmesini talep ederdi” dedi.

Kuzey Atlantik Antlaşmasının 5. maddesi, NATO’nun herhangi bir üyesine yapılan saldırıyı ya da saldırı tehdidini bütün üye ülkelere yapılmış varsayıyor.

“İHLAL OLSAYDI TÜRKİYE’NİN YANINDA OLURDUK”

Kammenos, “Eğer Rusya Türk hava sahasını ihlal etseydi, Türkiye’nin yanında olurduk. Yunanistan NATO ve AB üyesidir. İhlal halinde Rusya’nın yanında yer almazdık” diye konuştu.

“RUS PİLOTLARI VURDUK” AÇIKLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Rusya’ya ait savaş uçağının düşürüldüğü 24 Kasım’da kendisini ‘Türkmen komutan’ olarak tanıtan, MHP’nin Elazığ Keban ilçesi’nin eski belediye başkanının oğlu Alparslan Çelik’in ‘Rus pilotları vurduk’ açıklamasına da atıfta bulunarak, bu durumu ‘ciddi bir olay’ olarak nitelendirdi.

“TÜRKİYE’NİN YUNAN HAVA SAHASINI İHLALLERİ KINANMALI”

Kammenos ayrıca, dünya toplumuna, Türk askeri jetlerinin Yunan hava sahasını ihlal etmesini kınama çağrısında bulundu.

SINIR İHLALİ NATO TARAFINDAN DOĞRULANDI

TSK, Türk F-16’ları tarafından düşürülen Rus uçağının sınır ihlali yaptığını iddia etmiş; NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de “Elimizdeki veriler, diğer müttefiklerle uyumlu olup Türkiye’nin verilerinin doğru olduğunu gösteriyor” demişti. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, Su-24 uçağının Suriye hava sahasındayken düşürüldüğünü gösteren uçuş izi haritaları yayınlamış ve uçağın seyir sırasında Türk hava sahasını ihlal etmediğini açıklamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz