Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TÜRKİYE’YE CEVAP

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TÜRKİYE’YE CEVAP

26
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye cevap.

Batı Trakya’daki İslam Hukuku ile ilgili Yunan Parlamentosu’ndan geçen yasa tasarısı hakkında Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı açıklamaya Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı bir cevap verildi.

Açıklama şu şekildedir:

“Yunan Parlamentosu tüm kadın ve erkek Yunanlılar için yasalar ve devlet önünde eşitliği destekleyen, Şeriat ile ilgili yasa tasarısını onaylayarak tarihi bir adım atmıştır.

Yasa tasarısı toplumun tamamının yaşam kalitesini yükselterek hukuki teminatlar ve kişisel özgürlükler düzenini güçlendiren bir düzenlemedir.

Batı Trakya’daki Müslüman azınlık ile ilgili düzenleme Yunanistan’ın iç meselesidir ve bununla ilgili dıştan gelen müdahaleler reddedilmektedir. Türkiye’nin kendi evinde olan bitene ve kendi içindeki ciddi meselelere odaklanması iyi olacaktır.

Ayrıca, din görevlisi görevini gasp etmekten kovuşturulanlar, başka ceza gerektiren suçların da zanlıları olanlar, adil yönetilen ve demokratik ideallerle dolu olan Avrupa devletine kendi kendini davet eden ve güvenilir muhataplar olarak asla sunulamaz.

Avrupa Birliği üyesi olarak Yunanistan, gönüllü olarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi özel Antlaşmalara kendini adamıştır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz